Sbs Türkiye Birincisinden Vali Bektaş'a Ziyaret
Muş Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Yalbir, 7. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puanla Türkiye birincileri arasındaki yerini aldı.

Muş'un adının böyle güzel haberlerle anılmasının oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Vali Erdoğan Bektaş, "Gerçekten böyle güzel haberlerle Muş'un anılmaya ihtiyacı var. Bu güzel haberlerin çoğalmasını diliyoruz. İnşallah her konuda her sahada Muş, birincilikler yaşamaya devam eder. Bu güzel bir olaydır. Emre'yi tekrar tebrik ediyor, başarılarının gelişerek devam etmesini diliyorum. Buraya kadar geldiyse bundan sonra da gidecektir, bundan hiç bir şüphemiz yok. Arkadaşlarının da Emre'ye katılmalarını, onu örnek almalarını diliyoruz" diye konuştu.
Emre Yalbir'in 500 tam puan alarak birinci olmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise, "Bu başarı bir ekip işidir. Bu başarıda Milli Eğitim Müdürlüğü camiasından öğrencinin ailesine kadar herkesin katkısı büyüktür. Ancak, biz Emre'nin birinciliğine sevinirken, diğer yandan da bu başarıyı il geneline yayma hedefindeyiz. Genele bakıldığı vakit durumumuzun iyi olduğunu görmek bizleri daha sevindirmektedir. Bir kere daha öğrencimizi canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyorum" diye konuştu.
Emre Yalbir de, başarısı dolayısıyla çok heyecanlı olduğunu söyledi. Sınavın ardından yanıtlarını iki kez kontrol ettiğini ve tamamının doğru olduğunu anladığını belirten Yalbir, "Derslerime düzenli, planlı çalıştım. Yatmadan önce kitabımı okudum. Birinci dönemler kendimi yormadan çalıştım. İkinci dönemlerde ise derslere daha fazla asıldım ve başardım. En büyük hedefim doktor olmak" diye konuştu.
