Başkan Gümrükçüoğlu Özel Avrasya Mütevelli Heyeti İle Basın Toplantısı Düzenledi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti ile beraber Atatürk Köşkü'nde bu sabah bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Gümrükçüoğlu Özel Avrasya Mütevelli Heyeti İle Basın Toplantısı Düzenledi
Basın toplantısına Başkan Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı, Fahrettin Aksoy ve İbrahim Keskin de katıldı.
Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasında Trabzon'un tarihten beri eğitimin kültürün sanatın medeniyetin öne çıktığı bir şehir olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'de bu hususta uygarlık insan sevgisi eğitim edebiyat ve kültür sanatta çok önemli bir kenttir Trabzon. Bu itibarla 2004 yılından beri daha öncesinde de eğitim hayatında olan Ömer Yıldız Avrasya Vakfı'nın başkanı olarak büyük bir gayret ve sizlerin de desteğiyle önemli bir mücadelenin içine girdi. Bu önemli mücadele eğitimin ve kültürün şehri olan Trabzon'a bir vakıf üniversitesi kazandırabilmekti. Biz Trabzon halkı olarak bu tarzda girişimi olan her eğitim teşebbüsünün yanında olduğumuzu hangi vakıf olursa olsun Trabzon adına her zaman yanlarında olacağımızı söylemek istiyoruz. Bundan sonra kentimize vakıf üniversitesi kazandıracak olanların da her zaman yanlarında olacağımı söylemek istiyorum. Tabiatın bu en güzel yerinde olan Karadeniz'in Kafkasya'nın bir nevi böğründe olan bu kenti eğitim merkezi haline getirebiliriz" dedi.
Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise "2004 yılında YÖK Başkanlığına müracaat ederek Trabzon'da üniversite kurmak istediğimizi kamuoyu çok iyi biliyor. O günlerde çok mücadele ettik, ama bugüne nasipmiş. Bu üniversitenin Türkiye ve Trabzon'da örnek üniversite olması için elimden geleni yapacağım. Bize söz veren arkadaşlarımız var ve herkes vaatlerini yerine getirecektir. Avrasya Üniversitesi Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olacaktır" şeklinde konuştu.