Aydın'a Yapılması Planlanan Meydan Ve Heykel Tanıtıldı

Aydın Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısında yapımı planlanan Aydın Kent Meydanı ve Kapalı Otopark Kentsel Tasarım Projesi ile Yeni Dört Yol Kavşağı'na yapılması planlanan heykelin tanıtımı yapıldı

Aydın Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısında yapımı planlanan Aydın Kent Meydanı ve Kapalı Otopark Kentsel Tasarım Projesi ile Yeni Dört Yol Kavşağı'na yapılması planlanan heykelin tanıtımı yapıldı.
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası yapımı planlanan heykel ve kent meydanı projelerinin ön sunumunu yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın halkının oylarıyla Meclis'e seçilen ve halkı temsil eden Meclis Üyelerinin görüşlerine büyük önem verdiğini söyledi. Bu anlamda tanıtımı yapılan ve kent için büyük önem taşıyan her iki proje hakkında Meclis Üyelerinin düşüncelerini alarak ortak fikir birliği içinde karar verilmesinden yana olduğunu belirtti.
Başkanın konuşması sonrası maket heykel üzerinde tanıtım yapan heykeltıraş Gülcan Erçin, tasarımı yaparken Aydın'ın simgelerini bir araya getirmeyi planladıklarını belirterek, 8 metre yükseklikte planlanan kaidenin üst bölümünde Şehit Abidesi'nin simgeleneceğini söyledi. Alt bölümünde ise Antik Aydın'ı simgeleyen Tralleis Kazı Alanı'nda bulunan Üçgözler ile efe heykellerinin bulunacağını belirtti. 2 metre 80 santimetre boyutunda düşünülen heykellerden birisinin Yörük Ali Efe, diğerinde ise Çete Ayşe olacağını ve en önemlisinin ise zeybek oynayan Atatürk heykelinin bulunacağını belirtti.
Heykel tanıtımı sonunda Meclis Üyelerinin görüşlerini alan Başkan Çerçioğlu, bunun daha ilk çalışma olduğunu, başka çalışmaların da yapılarak Meclisin beğenisine sunulacağını belirterek, "Şu anda artık rölyefleri dökülen ve anlamını yitiren alan içindeki anıtı kaldıracağız. Kentin merkez noktası olan bu alana kentin özüne yakışan, Aydın'ı simgeleriyle anlatan bir heykel yaptırmayı planlıyoruz. Ortak görüş doğrultusunda beğeni toplayan bir projeyi burada uygulayacağız" dedi.
40 BİN KİŞİLİK MEYDAN
Günün ikinci tanıtımında ise Dr. Oktan Nalbantoğlu, Aydın Kent Meydanı Kapalı Otopark Kentsel Tasarım, Peyzaj ve Mimari Avam Projesi'ni tanıttı. Tanıtım sırasında öncelikle kent meydanının önemini vurgulayan Nalbantoğlu var olan meydanın kullanışsız olduğunu vurgulayarak, "Aydın meydan anlamında diğer kentlerimizden çok şanslı. Çünkü tam merkez noktada gerçek meydan denilebilecek bir alana sahip. Burada daha önce bir uygulama yapılmış. Ancak bu uygulamada çok güzel olan havuzlu park yoldan bir metre aşağı çekilerek yoldan görünmez hale dönüştürülmüş. Tören alanı altına yapılan otoparkın girişi yanlış noktaya konulmuş. Çökme tehlikesi yüzünden üstünde miting, şölen gibi etkinlikler yapılamaz hale getirilmiş. Biz bütün bunları göz önünde bulundurarak havuzlu alanın bitki dokusuna dokunmadan yükselterek yepyeni bir hale getireceğiz. Bu alanda su, ışık ve ses gösterimleri yapılacak profesyonel bir uygulama planlıyoruz. Meydanın altına çağdaş ve kaliteli bir otopark yapmayı düşünüyoruz. Bu otoparkın giriş çıkışı iki adet olacak. Bunlardan birisi Yeni Belediye binası yanından, diğeri ise hemen altında bulunan sokak içinde yapmayı planlıyoruz. 8 bin metrekare alan olarak planladığımız tören alanının üstüne 30-40 bin kişinin çıkacağını ya da bir tır çıkarılabileceğini hesaplayarak buna dayanıklı halde yapmayı planlıyoruz. Ayrıca tören alanı yanında tüm meydana hakim kafeteryalar yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Meydan projesinin tanımından sonra Meclis Üyelerine seslenen Çerçioğlu, "Kentler meydanlarıyla anılır. Bu noktadan hareket ederek bir proje hazırlanmasına karar verdik. Sizin de bildiğiniz gibi sulupark dediğimiz bölüm tinerci yuvası oldu. Halkımız o alanda oturamıyor. Tören alanı yetersiz. Bunları düşünerek hazırlanan bu projede tören alanımızı 30-35 bin kişinin bir arada bulunacağı konser, şölen ve mitingler yapılır hale dönüştürmek, sulu parkı yoldan görülür hale getirmek, büfelerin yıkımının da katkısıyla tarihi Garımız ve Bey Camimizin daha iyi görünür hale getirmek ve yeni belediye binamızı bu meydanla bütünleştirmek istiyoruz. Aydın'da büyük bir otopark sorunu var. Burada yapılacak kullanışlı ve büyük bir otopark bu sorunumuzu çözmemizde katkı sağlayacaktır. Sizlerin de katkı ve desteğinizle bu alanda bulunan yeşil dokuya zarar vermeden bu uygulamayı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.