Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88. Yıl Dönümü

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü yarın düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak kurtuluş etkinlikleri iki gün devam edecek.
Kurtuluş etkinlikleri yarın sabah saat 09.00'da anıta çelenk konulması ve hükümet konağındaki tebriklerin kabulü ile başlayacak. Ardından saat 16.00'da Cumhuriyet meydanında bir tören düzenlenecek. Tören Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının halkın kurtuluş bayramını kutlaması ile başlayacak. Ardından temsili kurtuluş sahnesi, protokol konuşmaları ve öğrencilerin okuyacağı şiirlerle tören sona erecek. 2 Eylül Günü ise Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Göğem Zafer Anıtı'nda da bir tören düzenlenecek. Zafer Anıtı'nda 2 Eylül günü düzenlenen törenlerde saygı atışı yapılarak, Zafer Anıtı'nı gezilecek ve günün anlamını içeren konuşmalar yapılacak. Ardından Aşağı Karacahisar köyünde Çeçeli Kara Murat'ın mezarı ziyaret edilecek. Ayrıca kurtuluş etkinlikleri kapsamında Uşak Belediyesi'nce halk konserleri sema gösterileri gibi çeşitli gösteriler düzenlenecek.

GÖĞEM ZAFER ANITI VE ÇEÇELİ KARA MURAT
Göğem Zafer Anıtı; Yunan Orduları Komutanı Trikopis ve silah arkadaşlarının 2 Eylül 1922 tarihinde Kurmay Albay Halit Akmansu tarafından burada teslim alındı. Daha sonra düşman ordularının komutanı bugün Uşak kent merkezinde yer alan ve Atatürk Müzesi olarak kullanılan konağa Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna götürüldü. Trikopis ve askerleri bu bölgeye (Göğem Zafer Anıtı) Çeçeli Kara Murat'ın yanlış yönlendirmesiyle gelmiş ve tuzağa düşmüşlerdir. Yunan orduları kendilerini tuzağa düşüren Çeçeli Kara Murat'ı Aşağı Karacahisar Köyü'nde şehit etmişlerdir. Uşak ilinin düşman işgalinden kurtuluşunda bu denli etkin bir rolü olan Zafer Anıtı ve Çeçeli Kara Murat her yıl kurtuluş etkinlikleri kapsamında yer alır.