6 yaşındaki çocuk anne ve babasını yangından kurtardı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, dumandan etkilenerek uyanan 6 yaşındaki çocuk, başka bir odada bulunan anne ve babasını uyandırarak alevlerden kurtardı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, dumandan etkilenerek uyanan 6 yaşındaki çocuk, başka bir odada bulunan anne ve babasını uyandırarak alevlerden kurtardı. Yangında tüm eşyaları yanan aile evsiz kaldı.

CİHAN muhabirinin edindiği bilgiye göre, Taşburun Köyü'nde çocukları Mert (6), Damla (8) ve İlayda (4) ile yaşayan Meryem (28) ve Hüseyin Nalçacıoğlu'nun (35) kaldıkları evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın sırasında kız kardeşleri büyükannelerinin evinde kalan ve odasında olan Mert, dumandan etkilenerek uyandı. Küçük çocuk, başka bir odada uyuyan anne ve babasını uyandırdı. Alevler içinde kalan evde yatak odasının camını kıran baba, eşini ve çocuğunu alarak dışarı çıkmayı başardı.

Baba Nalçacıoğlu, köylüler ile taşıma suyla yangını söndürmeye çalıştı. Tüm çabalara rağmen tek katlı ev kullanılamaz hale geldi. Bir yıl önce oturmaya başladıkları evleri yanan Nalçacıoğlu ailesi, Ramazan günü evsiz kaldı. Aileye yakınları sahip çıktı.

Anne Nalçacıoğlu, oğlunun kendilerini uyandırması sonucu yangından kurtulduklarını belirterek; "Yangın sırasında ben ve eşim uyuyorduk. Dumanı görüp odamıza gelen oğlum bizi uyandırdı. Kalktığımızda alevler tüm evi sarmıştı. Hemen odanın camını kırarak kendimizi dışarı atmayı başardık. Diğer iki kızım annemin evindeydi. Evden geriye tek bir eşya bile kalmadı. Tek tesellimiz can kaybımız yok." dedi.

Yangın sırasında camı kırarak eşi ve çocuğunu kurtaran baba Nalçacıoğlu, elindeki kesikler sebebiyle Akyazı Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Baba Nalçacıoğlu'nun gündelik işlere giderek ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.