Zafer Bayramı Kdz Ereğli'de De Coşkuyla Kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Ereğli'ye yeni tayin olan Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Sadi Ünsal, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Anıt önünde düzenlenen programın ardından geçit töreni düzenlendi. Tören, Belediye halk oyunları ekibinin halkoyunları gösterisi ile start aldı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın tören birliklerini denetlemesi ve halkın bayramını kutlaması ile devam eden törende konuşma yapan Deniz Kurmay Binbaşı Özgür Erken, Büyük Taarruz'u anlattı. Türk askerinin 88 yıl önce olduğu gibi bugün de canını seve seve feda edeceğinden kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirten Erken, şöyle konuştu;
"88 yıl önce özgürlüğün bedelini kanları ile ödeyen başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Türk ulusunu bölmek, zayıflatmak veya çökertmek umudu taşıyanların amaçlarına ulaşmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini hatırlatmak istiyorum" dedi. Konuşmaların ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nca düzenlenen yelken yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Törene katılan askeri birlik ve araçları, şehit yakınları ve gazi dernekleri, izci birlikleri tören geçişi gerçekleştirdi. Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, kamu kuruluşu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.