KPSS mağduru Saçı: Hayatımı karartmak istediler, hakkımı arayacağım

KPSS'nin sorularını internet üzerinden ele geçirdiği iddia edilen sözleşmeli öğretmen Baki Saçı, suçlamaları kabul etmedi. Saçı, olayı, dağda koyun gi

KPSS'nin sorularını internet üzerinden ele geçirdiği iddia edilen sözleşmeli öğretmen Baki Saçı, suçlamaları kabul etmedi. Saçı, olayı, dağda koyun giderken öğrendiğini ve üzüldüğünü söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Saçı, KPSS' ye ilk defa girmediğini, daha önce de yüksek puanlar aldığını kaydetti.

Baki Saçı, Bursa Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdiğini, ancak ataması yapılmadığından Yukarıkaşıkara Beldesi'nde iki yıldır ücretli öğretmenlik yaptığını ifade etti. Saçı, mağdur olduğunu ve hakkını arayacağını kaydetti.

Baba Mustafa Saçı da olayların iftira olduğunu söyledi. Saçı, "Evimize şu yaşa kadar yalanla haramı koymamaya çalıştık. Böyle bir şey varsa devletin yetkili organları var, bulsunlar araştırsınlar. Savcılık var suçlu kimse bulsunlar. Bizi yakmasınlar. Devletin kolu uzun kimin haklı kimin haksız olduğunu fevkalade ortaya çıkarabilir." diya konuştu.

Saçı, 3 gündür ailesinin perişan olduğunu, sokağa çıkamaz hale geldiklerini ifade ederek, "Biz memlekete, vatana faydalı olsun diye dişimizden tırnağımızdan kesip okutuyoruz. İyi adam etmek için okutuyoruz. Ancak, iftiralar bizi üzüyor." şeklinde konuştu.

Baki Saçı'nın kardeşi Fadime Saçı da olayı gazetecilerden duyduklarını ve şoke olduklarını söyledi. Saçı, savcılığa gittiklerini, ancak kardeşi hakkında herhangi bir suç duyurusu olmadığını öğrendiklerini kaydetti.

Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı da olayın bir an önce aydınlatılmasını istediklerini kaydetti. Beldenin adının bu şekildeki iddialarla gündeme gelmesinden üzüntü duyduklarını ifade eden Özkanlı, şöyle dedi: "Baki, genellikle yaz aylarında beldede bulunur ve babasının dağdaki koyunlarını otlatır. İddialar araştırılacaktır. Ancak, yargısız infaz yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Biraz sabırlı olmak gerekiyor."

Türkiye'nin gündemini günlerdir meşgul eden 2010 KPSS sorularının sınav öncesinde sızdırıldığına ilişkin tartışmada, ilk somut iddia Türk Eğitim Sen'den geldi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, soruların sınav öncesinde ele geçirildiğini ve servis edildiğini ispat eden belgelere ulaştıklarını öne sürdü. Koncuk, KPSS'den önce eğitim bilimleri sorularının ham halinin Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği'nden 2007'de mezun olan Baki Saçı'nın hotmail uzantılı elektronik posta adresine gönderildiğini tepsit ettiklerini öne sürmüştü.