Hindistan'da Maoistler 2 polisi öldürdü, 25'inin de silahını çaldı

Hindistan'ın Bihar Eyaletinde Maocu teröristlerle polis çatıştı. Lakhisaria bölgesinde ormanlık alanda meydana gelen çatışmada 2 polis öldü, 25 polisi

Hindistan'ın Bihar Eyaletinde Maocu teröristlerle polis çatıştı. Lakhisaria bölgesinde ormanlık alanda meydana gelen çatışmada 2 polis öldü, 25 polisin de silahları teröristlerce çalındı.

Yapılan açıklamaya göre, teröristlere yönelik operasyon yapan polis güçlerine, ormanlık bölgenin sıklığından faydalanan teröristler saklandıkları yerlerden ateş açarak 2 polisi öldürdü. 10 polisin de kayıp olduğunu çatışma sonrasında bu polislerin teröristlerce kaçırılmış olabileceğini açıkladı. Teröristler ayrıca 25 polisin silahını da çalarak ormanlık arazide kayıplara karıştı.

Çatışmada yaralanan polisler hastanelere kaldırıldı, yaralı teröristler ise arkadaşları tarafından yanlarında götürüldü.

Hindistan'ın özellikle Bihar, Batı Bengal, Çattisgarh, Orissa ve Andhra Pradeş gibi eyaletlerinde etkili olan Maocu teröristler sık sık güvenlik güçlerine saldırılar düzenleyerek silah ve mühimmatlarına el koyuyor. Hindistan'da geçtiğimiz Nisan ayından bu yana meydana Maocu terörist saldırılarında 200'e yakın polis memuru öldü.