Diyarbakır'daki kutlamalarda protokol gerginliği yaşandı

Diyarbakır'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. 'Tören bizim' diyerek protokole oturacak isimleri belirleyen askerin,

Diyarbakır'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. 'Tören bizim' diyerek protokole oturacak isimleri belirleyen askerin, çok sayıda kamu kurum müdürüne yer vermemesi tartışmalara neden oldu.

Davetli olmalarına rağmen protokole alınmayan kurum müdürleri, "Bu bayram hepimizin. Birlikte kazandık. Törenin sizini, bizimi olmaz' diyerek görevlilerle tartıştı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da kendisine yer verilmemesi üzerine, görevli memurlarla tartıştıktan sonra törene katılmayarak ayrıldı.

Ülke genelinde coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Diyarbakır Anıt Park'ta çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın yanı sıra askeri erkân ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Kutlama töreni ise Diyarbakır Valiliği önünde yapıldı. Kutlamaların yapılacağı alana gelen davetli kurum müdürlerinden Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, protokolde isminin olmadığını görünce görevlilere nedenini sordu.

Bayan görevlinin, 'Tören bizim olduğu için isimleri biz belirliyoruz. O yüzden böyle oldu' demesi üzerine Koçkaya, "Aynı olayı geçen yıl da yaşadım. Hem davet gönderiliyor hem de yer verilmiyor. Bu bayram hepimizin, birlikte bu mücadeleyi verdik. Tören sizin, bizim tartışması güzel olmuyor." dedi.

Bu tartışmayı gören bir koruma polisi Koçkaya'ya yerini verdi. Ancak tartışmalar bitmedi. Bu sefer de DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki aynı memurla tartıştı. Tören alanına gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da yerinin olmadığını görünce memura, "Madem ki böyle neden pazar sabahı beni rahatsız ediyorsun? Buna ne hakkın var? Buraya kadar geliyorum, yer ayırmadık diyorsunuz." diyerek töreni terk etti.

Bu arada, Diyarbakır'daki askeri birlikler tören alanına gelirken bir süre önce tartışma konusu olan 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganını kullandı. Askerler tören bitiminde de, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı eşliğinde yürüyerek birliklerine döndü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan bir afişte, 'Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye' sloganı yer almıştı. Kamuoyundaki tartışmaların ardından slogan, 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' şeklinde değiştirilmişti.