Ahi Evran Yaz Biatlon Şampiyonası Sona Erdi

Ahi Evran Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "2010 Ahi Evran Yaz Biatlon Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları" müsabakaları sona erdi.

Ahi Evran Üniversitesi Araştırma Eğitim ve Uygulama Merkezi Davulağıl Mevkiinde, Hirfanlı Barajında organize edilen şampiyonaya çok sayıda sporcu ve davetli katıldı.
Organizasyona, Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden başta olmak üzere AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Türkiye Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve çok sayıda il temsilcisi ile sporcular katıldı.
28-29 Ağustos 2010 tarihlerinde yapılan yarışlarda Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 20 kulüp ve yüzlerce sporcu şampiyonaya katıldı. Organizasyon öncesinde Türkiye Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve Federasyon Başkanı Turgay Çetinkaya tarafından yarışmalara start verildi. Havanın sıcak olması yarışları olumsuz etkiledi. Hirfanlı barajının bir çok özelliğinden yararlanmak için bu tür uygulamalara hız veren yetkililer, bundan sonrada bu tür etkinliklerin Hirfanlı'da yapılacağını söyledi. Yarışmanın ardından ödül töreni düzenlenerek, dereceye giren sporculara ödülleri, Milletvekili Mikail Arslan, Türkiye Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman tarafından verildi.