Referandum Heyecanı Gaziantep'te Yaşanmadı

Anayasa değişiklik paketi için gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanırken, Gaziantep'te ise referandum heyecanı yaşanmadı.

Referandum Heyecanı Gaziantep'te Yaşanmadı
Anayasa değişiklik paketi için 12 Eylül 2010'da yapılacak referandum için yurt dışında yaşayan seçmenlerin oy verme işlemleri bugün sabah 08.00 itibariyle başladı. Gaziantep Havalimanı Dış Hatlarda da geliş ve gidişlerde oy kullanılması için bir sandık kuruldu. Kurulan sandıkta oy verme işleminin başladığı ve vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği öğrenildi.
Bu arada, oy verme işlemlerinin devam ettiği bir çok sınır kapıları ve havalimanlarında çekim yapma izni verilirken, Gaziantep Havalimanı'ndan ise basın mensuplarının çekim yapmasına izin verilmedi. Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Celep, oy kullanma işleminin yapıldığı yerin arındırılmış bölge olduğu gerekçesiyle çekim yapılmasına izin vermedi.
Vatandaşlar, referandum sürecinin önemli olduğunu ve katılımın sağlanması açısından oy verme işlemlerinin görüntülenmesinin ve haber yapılmasının katılıma katkı sağlayacağını belirterek, Gaziantep Havalimanı'nda çekim yapılmasına izin verilmemesini anlayamadıklarını ifade ettiler.
Gümrük kapılarında oy verme işlemlerinin 12 Eylül 2010 Pazar günü halk oylamasının bitiş saatine kadar devam edeceği, çıkış ve giriş kapılarında vatandaşların sadece pasaportla oy kullanabilecekleri belirtildi.
Vatandaşlar; Gürbulak, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Esendere, Cilvegözü, Yayladağı, Dilucu, Dereköy, Öncüpınar, Nusaybin, Akçakale, Habur kara yolları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Gaziantep, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Bodrum, Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında tatil günleri dahil 24 saat süreyle oy verebilecek.