Erzincan'da intihar ettiği iddia edilen askerin ailesi: İntihar etmesi mümkün değil

Erzincan'da vatani görevini yapan Piyade Çavuş Murat Çakal (24), görev yaptığı karakolun yakınında karnından vurularak ölmüş halde bulundu. Askeri yet

Erzincan'da vatani görevini yapan Piyade Çavuş Murat Çakal (24), görev yaptığı karakolun yakınında karnından vurularak ölmüş halde bulundu. Askeri yetkililer, Murat Çakal'ın ölümü ile ilgili ailesine, 'oğullarının kendi silahı ile intihar ettiğini' söyledi. Bugün toprağa verilen Murat Çakal'ın yakınları, intihar iddiasına tepki gösterdi. Kardeşi ile bir gün önce telefondan konuştuğunu belirten Ahmet Çakal, "İntihar olması mümkün değil şaka gibi." dedi. Çakal'ın teyzesi Fatma Deniz, "Oğlumuzun komutanı nerede? Askerine neden sahip çıkmadı. Biz size sapa sağlam teslim ettik." diye feryat etti.

Erzincan'ın Tercan ilçesi Yol karakolunda vatani görevini yapan 12 aylık asker Piyade Çavuş Murat Çakal, iddiaya göre asker arkadaşları tarafından karakol yakınında karından vurularak ölmüş halde bulundu. Çakal'ın Gaziosmanpaşa'daki ailesine haber veren askeri heyet, 'oğullarının kendi silahı ile intihar ettiği' bilgisini verdi. Dün gece geç saatlerde İstanbul'a getirilen cenaze bugün öğle namazını müteakiben Küçükköy Merkez Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına katılan Çakal'ın yakınları, "İntihar" iddialarına tepki gösterdi. Kardeşinin kesin ölüm şekli hakkında detaylı bir bilgilerinin olmadığını belirten ağabey Ahmet Çakal, "Ölümünden bir gön önce ben kendisiyle bir saat telefondan konuştum. Ablam konuştu. İntihar edecek bir durumu kesinlikle yoktu. Hiçbir psikolojik sorunu yoktu. Eve gelip kardeşimin intihar ettiğini söylediklerinde şaka yaptıklarını zannettim. Böyle bir şey olması mümkün değil. Bir iddiaya göre yaralı halde bulundu. Ancak çağrılan ambulans içeri alınmadı. Bir saat bekletildi. Biz bu iddiaların hangisine inanacağız.Bize ne olduğunu nasıl olduğun tam olarak söylesinler. " dedi.

"KOMUTANLAR NEDEN CENAZEYE GELMEDİ?"

Cami avlusunda bekleyen Murat Çakal'ın teyzesi Fatma Deniz de, intihar iddialarına ve cenazede resmi görevlilerin olmamasına tepki gösterdi. Deniz, "Oğlumuzun komutanı nerede, askerine neden sahip çıkmadı? Bize bunu izah edin. Biz oğlumuzu sapa sağlam teslim ettik." Diye bağırdı.

Murat Çakal'ın yakını olan Trabzon'un Beşköy beldesi Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ise, ölüm haberini aldıktan sonra cenazeyi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na götürerek otopsi yaptırdıklarını söyledi. Murat Çakal'ın ölüm şekli ile ilgili çeşitli iddiaların dile getirildiğini ifade eden Narmanlı, "Kimisi diyor ki 'bakkala gitmek için izin aldı ve sonra ölü bulundu.' Bir başkası diyor ki 'kendi silahı ile karnından kendini vurdu.' Bazıları 'görev yaptığı karakolun 200 metre yakınında ölü bulundu' diyor. Bir iddia da karakoldan bir kilometre uzakta olduğu yönünde. Bu iddialar bizi üzüyor. Üzüntümüzü arttıran başka bir durumda resmi kimsenin burada olmaması. Ancak biz kurumlarımıza güvenmek zorundayız. Bu olayın hukuki takibini yapacağız." şeklinde konuştu.

Bu arada, cenazenin defnedileceği yer konusunda aile bireyleri arasında anlaşmazlık yaşandı. Bazı aile yakınları çocuklarının şehit olduğunu ve Edirnekapı şehitliğine defnedilmesi gerektiğini belirtti. Ancak Murat Çakal'ın cenazesi, Yayla Mezarlığı'ndan yer ayrıldığı için buraya götürülerek toprağa verildi.