Komutan ve Gül aynı masada

YAŞ'ın 3. gününde Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Dışişleri Konutunda bir araya geldi.

Komutan ve Gül aynı masada
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri onuruna verdiği öğle yemeği sona erdi.

Saat 13.30’daki yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile diğer şura üyeleri katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile diğer şura üyelerinin katıldığı Cumhurbaşkanlığı Konutu’ndaki öğle yemeği saat 14.45’e kadar sürdü.

İFADEYE ÇAĞRILAN KOMUTAN GÜL'ÜN KARŞISINA OTURDU!


Gül’ün verdiği yemekte, ‘internet andıcından’ dolayı ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da hazır bulundu. Iğsız, Bakan Gönül’ün sağında, Cumhurbaşkanı Gül’ün karşısında oturdu.

Yemeğin ardından kuvvet komutanlarının ve diğer YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanlığı Konutu’ndan ayrılmasından sonra Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ’la görüşmeye geçti.

Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü ve saat 16:00'da sona erdi.

SON BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ve bugün yapılan görüşmelerle ilgili olarak, ''Herşey gayet normal şekilde'' dedi.

Gül, Gambiya Büyükelçisi Gibril Joof'u, güven mektubunu sunmak üzere kabul etti.

Kabulün ardından, Gül, bir gazetecinin ''YAŞ toplantısı, bugün yapılan görüşmeler ve terfilere ilişkin çekinceleri olduğu'' iddiaları konusundaki sorusunu, ''Hayır, bunlar ayrı şeyler. Yüksek Askeri Şura normal toplantısını yapıyor. Biz de Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile biraz önce kendi aramızda son bir değerlendirmemizi yaptık. Herşey gayet normal şekilde'' diye yanıtladı.