Genel af istiyorlar; MHP kiminle ortaklık yaptığını görüyor mu?

Başbakan Tayyip Erdoğan, 'hayır' oyu isterken genel af vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi

Genel af istiyorlar; MHP kiminle ortaklık yaptığını görüyor mu?
Başbakan Tayyip Erdoğan, 'hayır' oyu isterken genel af vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. "Bu millet sana o yetkiyi vermez." diyen Erdoğan, MHP'lilere de "Şu anda kiminle ortaklık yaptığınızı anlıyor musunuz?" diye seslendi. Başbakan, kendi gündemlerinde ise teröristbaşı Abdullah Öcalan'a affın asla olmadığını kaydetti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, iki gün ara verdiği referandum mitinglerini Konya'da yeniden başlattı. Hükümet Meydanı'nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan'ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'genel af' vaadi vardı. "Sana bu yetkiyi kim verdi? Bu millet sana o yetkiyi vermez." diyen Erdoğan, "Van'da, Bingöl'de ne konuşursak İstanbul'da, İzmir'de aynı şeyi konuşuyoruz. Biz Batman'da başka, Tunceli'de başka konuşmuyoruz." dedi. Ardından MHP tabanına şöyle seslendi: "İşte MHP'li kardeşlerim şu anda kiminle ortaklık yaptığınızı anlıyor musunuz? Kiminle birlikte yola yürüdüğünüzü görüyor musunuz? Bu anayasa değişikliğinin içerisinde bunlar var mı?"

Başbakan Erdoğan konuşmasına, Konya'nın ilçelerini sayarak ve hepsine selam göndererek başladı. Referandumun bir seçim olmadığını, AK Parti'nin icraatlarının oylanmayacağının altını çizdi. 12 Eylül'de "Darbe anayasası mı yoksa milletin anayasası mı' oylaması yapacağız." ifadesini kullandı. Meydanı dolduran kalabalığa "Muhalefet anayasa değişikliği ile ilgili bir şey söylüyor mu?" diye soran Başbakan, CHP ve MHP'nin meydanlarda yalan ve iftiralarda bulunduklarını kaydetti. Normal zamanlarda bir araya gelmesi mümkün olmayan unsurların anayasa değişikliği paketi karşısında 'hayır' cephesinde toplandığını hatırlatırken, "Bunların oluşturduğu hayır cephesi, statükocular 13 Eylül'de yeni dönemi görecekler. Yargıya arka bahçesi olarak bakanlar, yargının milletin ön bahçesi olduğunu görecekler." diye konuştu. Erdoğan, daha geniş tabanlı anayasa değişikliğinin sözünü verdi: "Bu değişiklik paketinin alacağı evetlerin gücü Türkiye'nin daha geniş tabanlı bir anayasa isteğini gösterecek. 2011'de sizin oylarınızla kurulacak yeni AK Parti hükümeti, Türkiye'yi yeni ve sivil anayasa ile yepyeni ufuklara taşıyacak."

OKTAY VE ÖZBEK'E: BU NE MUHABBET?

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ile eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay arasındaki görüşmelerin ortaya çıkmasına da değinen Başbakan, "Bu ne muhabbet?" diye sordu. Anayasa değişikliğinin, kendisini milletin efendisi gören bu zihniyet sahibi yargı ve siyaset mensuplarının kurulu düzenini bozacağı için bunları rahatsız ettiğini söyledi.

Ardından sözü CHP liderinin genel af vaadine getiren Erdoğan, "Anamuhalefetin genel başkanı Tunceli'de 'genel af çıkaracağız' diyor. Sana bu yetkiyi kim verdi? Meclis'in yüzde 65'ini oluşturan AK Parti sana bu konuda bir gıdım su içirmez, su. Sen neyin genel affını çıkarıyorsun? Bayrağımız kırmızı rengini bu vatan uğruna canını vermiş şehitlerin kanından alıyor." ifadelerini kullandı.

'Genel affı çıkaralım' diyen zihniyetle MHP'nin yönetici zihniyetinin aynı olduğunu kaydeden Erdoğan, teröristbaşının idam edilmeyeceğinin altında üç kişinin imzası olduğunu belirtti. Başbakan şunları kaydetti: "Sayın Ecevit, Sayın Bahçeli, Sayın Yılmaz, söz verdiniz. Televizyonlarda kendi sesinden de dinliyoruz. Ecevit, 'AİHM'ye, şuraya, buraya sözlerimiz var. Dolayısıyla sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz.' diyor. Bahçeli'ye soruyorlar. Verdiği cevap şu: 'Sayın Başbakan gerekli açıklamaları yaptı.' Ondan sonra geliyorsun bize bedel ödetmeye kalkıyorsun. Asla... Bizim kitabımızda böyle bir şey yok. Terörist başının affı diye bir şey yok."