Fenerbahçeli Niang: Önemli olan Manisaspor maçını kazanmaktı ve bunu başardık

Fenerbahçe'nin iki golünü atan Mamadou Niang, perşembe günkü PAOK'a elenmenin ardından Manisaspor maçının kazanmanın oldukça önemli olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin iki golünü atan Mamadou Niang, perşembe günkü PAOK'a elenmenin ardından Manisaspor maçının kazanmanın oldukça önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan golcü futbolcu, "PAOK hayal kırıklığının ardından toparlanıp bu maçı kazanmak çok önemliydi. Manisapor maçına kafa yapısı, psikokolojik olarak hazırlanmak kolay değildi. Hocamız bizi bu maça hazırladı. Perşembe gününden sonra toparlandık maçı kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Senegalli futbolcu, Türkiye'de savunma oyuncularının oldukça sert oynadığını birkez daha yenileyerek, "5 sene Fransa Ligi'nde oynadıktan sonra buraya geldim. Türkiye'ye adapte olmam alışmam biraz zaman alacak. Burada olup bitene alışacağım" dedi.

Bir gazetecinin "Fenerbahçe'ye gelen Kezman, Anelka ve Guiza zorluklar çekti. Acaba benim sonumda böyle olur mu, korkun var mı?" şeklindeki sorusuna ise Niang, "Yepyeni bir futbol anlayışı olan ülkedeyim. Adapte olmam biraz zaman olacak. Ne kadar çok mücadele edersem burada işler kolay olacaktır." diye konuştu.

LUGANO: "AVRUPA DEFTERİNİ KAPATTIK ARTIK GÖZÜMÜZÜ LİGE ÇEVİRMELİYİZ"

Basın toplantısına gelen başka bir Fenerbahçeli futbolcu Lugano da, önemli olanın bu hafta Manisaspor maçını kazanmak olduğunu ve bunu da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

PAOK Maçının ardından moralmen düşük bir vaziyette olduklarını ifade eden tecrübeli savunma oyuncusu, şunları söyledi:

"Manisaspor maçını kazanmak çok önemliydi. Hayalkırıklıkları vardı. Bunların giderilmesi gerekiyordu. Avrupa defterini kapatınca Türkiye Ligi'ne asılmamız gerekiyordu"

Lugano, savunmada takım olarak hata yaptıklarını kabul ederek, "Bu hataları düzeltebilirsek şampiyon oluruz. Şampiyon olmak istiyorsak da hatalarımızı en az indirmek zorundayız^" dedi.

Öte yandan bir gazetecinin PAOK maçında Müslimovic'i düşürmemesiyle ilgili olarak bir soruya tecrübeli futbolcu, "O pozisyonda bir otorikitik yaptım orada düşürmem gerekiyordu. Müslimovic'i düşürüp kırmızı kartla oyun dışında kalıp sahayı terk etmem gerekiyordu. Şu anda olsaydım belki de düşürdüm diyebilirim" diye konuştu.

Lugano, Dünya Kupası'nın ardından birçok takımdan teklif aldığını sözlerine ekledi.