BBP Lideri Yalçın Topçu: Ülkücüler bir genel başkan kadar konuşma hakkına sahiptir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Eylül dönemini yaşamış Ülkücülerin bir genel başkan kadar konuşma hakkına sahip olduğunu söy

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Eylül dönemini yaşamış Ülkücülerin bir genel başkan kadar konuşma hakkına sahip olduğunu söyledi. Topçu, partisinin Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Olağan Kongresi'ne katıldı. Topçu, burada yaptığı konuşmada, 12 Eylül 2010 günü yapılacak Anayasa değişiklik paketine neden 'evet' dediklerini anlattı.

Yalçın Topçu, maziyle asla kavga etmediğini belirterek şöyle konuştu: "Bana bazen diyorlar ki, 'şöyle böyle' bende diyorum ki, 'hayır, ben mazimle asla kavga etmem, benim mazim çok şerefli', çok şerefli bir mücadele verdik. O mazide mücadele veren her arkadaşımın önünde, partilim olsun olmasın, benimle siyaset yapsın yapmasın 12 Eylül öncesi mücadele vermiş her arkadaşımın önünde saygıyla eğiliyorum. Onlara asla kötü bir söz söyleyemem. Ben Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşıyım, o arkadaşlarına, ülküdaşlarına hangi gözle baktıysa ben de o gözle bakıyorum. Ben inanıyorum ki bu memlekette memleketin bir problemi varsa, o problem ve meselede birileri konuşuyorsa, 12 Eylül öncesi mücadeleyi vermiş Ülkücülerin herkesten daha fazla konuşma hakkı vardır. Bir partinin genel başkanı olmak değil, o mücadeleden çıkmış herkesin bir genel başkan kadar konuşma hakkı var. Ne konuşuyorlarsa da saygı duyuyorum. Birileri onlara şunu bunu diyor, kötü söz sahibinindir diyorum. Allah'a havale ediyorum. Kötü söz sahibinindir, ne diyeyim ben şimdi."

"Anayasa paketine 'hayır' kampanyaları kapsamında Ordu'ya gidip fındık, Malatya'da kayısı, Gaziantep'te baklava ve Tunceli'ye gidince de haddi ve hakkı olmamasına rağmen eşkıyaya af arayan adam (Kemal Kılıçdaroğlu), paketteki 24 maddeyi en fazla alkışlayandı." diyen Topçu, "24 maddeye 'evet' diyeceğim dedi ya o günkü genel başkanları, 'Benim derdim 2 madde' dedi. Bunu en fazla alkışlayan buydu (Kemal Kılıçdaroğlu). BBP, CHP'nin bile 'evet' vereceğim dediği ve bugünkü genel başkanında ayakta alkışlayarak tasdik ettiği 24 maddeye 'evet' diyecek. CHP 'evet' diyor da bana ne oluyor. CHP'nin 'hayır' dediği maddeler ne? Anayasa, HSYK. Bu iki maddeyle alakalı BBP, şu anki değişikliğin daha ilerisinde, çünkü ben 60 ihtilalinin ürünü olan, 60 İhtilalini yapıp Menderes'i ve iki bakanı ipe çeken çetelerin sözcüsü olan birinin kurmuş olduğu Anayasa Mahkemesi'ne millet iradesi gözüyle bakmıyorum, bakmadım. Bu milletin mahkemesi, 411'e hayır der mi? Bu milletin mahkemesi 367 arar mı? Bu milletin mahkemesi, daha referandum size gelmemiş, buna esastan girip, iki maddesine balans ayarı çeker mi?" diye konuştu.

"CHP'NİN BÜTÜN DERDİ MEHMET VE SEYFİ BEYLERİN KADROLARINI MUHAFAZA ETMEK"

CHP'nin bütün derdinin, Mehmet Bey (Mehmet Moğoltay) ve Seyfi Bey'in (Seyfi Oktay) kadrolarını muhafaza etmek olduğunu belirten Yalçın Topçu, onun için 'hayır' dediklerini, kendisinin de 'hayır' diyenleri anlayamadığını kaydetti. Topçu, şunları aktardı: "Bu iki maddenin niçin CHP tarafından hararetle savunulduğunu biliyorum. Ben sayın Mehmet Bey'in, sayın Seyfi Oktay'ın neler yaptığını biliyorum. Onun için zaten 'evet' diyorum. Ama 'hayır' diye feryat edenleri de bir türlü anlamıyorum."

24 saat kesintisiz demokrasi için eksiği de olsa sivil bir anayasa olarak gördüklerini aktaran Topçu, "Anayasa değişiklik paketini, demokrasinin önünde açılmış bir gedik olarak görüyoruz. Hukuk devletine ulaşmak için bir adım görüyoruz. Bağımsız yargıya ulaşmak için bir adım görüyoruz. 24 saat demokrasinin yerleşmesi için bir adım görüyoruz. 12 Eylül sabahı, 12 Eylül zulmüyle kadre uğramış 1 milyon 680 bin insanın iade-i itibari olduğu için 'evet' mührünü vuracağız." diye konuştu.