Kamu kurumlarının kömürünü çalan dolandırıcılardan 5'i tutuklandı

Malatya'da, kamu kurumu zararına dolandırıcılıktan gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı. Şahısların kamu kurumları tarafından alınan kömürün bir

Malatya'da, kamu kurumu zararına dolandırıcılıktan gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı. Şahısların kamu kurumları tarafından alınan kömürün bir kısmını, kantardan geçtikten sonra köprü altında başka bir araca aktardıkları tespit edildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonda 'kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçundan 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan zanlılardan 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken G.A., A.T., Y.U., Y.K. ve Y.B. isimli 5 zanlının tutuklandığı belirtildi.

Gözaltına alınan zanlıların resmi kurumların kömür ihalelerine girdikleri, kömür teslim işlemi sırasında kantarda tartılan malzemenin bir kısmını Yakınca beldesi yakınlarındaki bir alt geçidin altında farklı bir araca aktardıkları tespit edildi. Şebekenin sadece polisin operasyon esnasındaki takibi esnasında 55 ton kömürü eksik teslim ettiklerinin belirlendiği ileri sürüldü.