İmralı'ya sabah gidildi 12.30'da dönüldü

 Seyhan, "Sabah gidildi 12.30'da dönüldü. Kamerayla birlikte ses kayıt sistemleri kapatıldı. Hava trafik...


 Seyhan, "Sabah gidildi 12.30'da dönüldü. Kamerayla birlikte ses kayıt sistemleri kapatıldı. Hava trafik kontrolde iz bırakılmasın diye helikopter kullanılmadı. Hükümet bunu yalanlarsa elimdeki bilgilerimi kamuoyu ile paylaşacağım" diye konuştu.
Seyhan, MİT Müsteşarı Fidan'ın 20 Temmuz'da İmralı'ya giderek Öcalan ile görüştüğü yönündeki iddiasını TBMM gündemine taşıyarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan'ın yanına iki şahsı daha alarak İmralı'ya gittiği ve Öcalan ile görüştüğü iddiaları doğru mudur?" diye sormuştu.

'Kanıtlarım sağlam'
Seyhan, Milliyet'e görüşmeyle ilgili ayrıntı vererek şu açıklamayı yaptı: "Eğer bu sorular aydınlığa kavuşturulmazsa, önergeme yanıt verilmezse, görüşmeye dair elimdeki adaya giriş çıkış detaylarını açıklarım. Zannediyorum hükümet o zaman son derece perişan bir duruma düşer. Şimdilik sabah saatlerinde gidildiğini ve 12.30 civarında dönüldüğünü belirtmekle yetineyim. Kaynaklarım sağlam, onlara güveniyorum.
Bu ziyaret kayıtlara geçmesin, hava trafik kontrolde iz bırakılmasın diye helikopter yerine deniz aracıyla gidildi. Adaya giriş çıkış sırasında kameralar ve ses kayıt sistemleri 'off' durumuna getirildi. Bu bilgiler defalarca bana geldi. Ve bu görüşmeden de hükümetin bilgisi vardır.  Başbakan'ın bu görüşmeden haberi yoksa bir felaket, haberi var ve bugüne kadar inkâr edildiyse bu da bir başka garabettir. "   

 

Â