Eğitim Ve Dinlenme Tesisleri Ardahan Üniversitesine Devredildi

Çıldır Gölü kıyısında bulunan Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait 100 kişi kapasiteli Eğitim ve Dinlenme Tesisleri fiziki destek amacıyla Ardahan Üniversitesine devri yapıldı.

Eğitim Ve Dinlenme Tesisleri Ardahan Üniversitesine Devredildi
Tesisteki devir teslim için yapılan törene, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz ve çok sayıda yetkili katıldı.
Burada bir konuşma yapan Rektör Korkmaz, kendilerine devredilen tesislerin turizm ve otelcilik bölümünün yanı sıra sosyal tesisler olarak da kullanacaklarını söyledi.
Bir dönemler kalacakları oda bulamadıklarını, bugün sosyal tesislere kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Korkmaz, şunları kaydetti:
Bir dönemler iki rektör yardımcım bir yıl boyunca aynı odayı paylaştılar. Ama bu günleri azimle sabırla beklediler. İmkansızlık ve zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüler. Ama bugün işte görüldüğü gibi sosyal tesise de kavuşmuş olduk. Bu konuda emeği olan, üniversitemizin büyümesine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz.
Daha sonra konuşan Vali Mustafa Tekmen de Ardahan Üniversitesinin her geçen gün prestij kazandığını belirterek, "Bu tesisi yapıp, bugünlere kazandıranlardan Allah razı olsun. İşte bugün de duyulan ihtiyaçtan dolayı üniversitemize devrettik. Hayırlı olsun. Üniversitemize her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü Türkiye'nin en son noktası olan Ardahan, üniversitemizle merkezi bir nokta, yani başlangıç noktası olma haline gelecek" diye konuştu.
Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaya ise, tüm illeri üniversiteye kavuşturan hükümetin, "Üniversiteler açılıyor, fakat tabelalarla kalacaklar" sözlerini çürüttüğünü söyledi.
Daha sonra karşılıklı devir teslimlerle tören sona erdi.
Törene katılanlara Ardahan Üniversitesi, Ardahan kent merkezinde Alaşara Resturat'ta iftar yemeği verdi.