Bağlama Aşkı Japon Harada İle Amerikalı Carvey'i Bursa'da Buluşturdu

Bağlama aşkı, biri Japon diğeri Amerikalı iki kıta insanını bir araya getirdi

Bağlama aşkı, biri Japon diğeri Amerikalı iki kıta insanını bir araya getirdi. İnternette duyduğu bağlama sesine aşık olup bağlamayı iyice öğrenebilmek için Türkiye'ye gelen Japonyalı Asako Harada'yı kader, Bursa'da kendisi gibi bağlama sesi için Amerika'yı terk eden ve Geoff Carvey olan adını Cem Kervan olarak değiştiren bağlama aşığıyla buluşturdu.
Japonya'da terapist olarak çalıştığı sırada internetten duyduğu bağlama sesine tutulan Japon Asako Harada'nın (41) hayatı değişti. Saz çalıp türkü söylemeyi öğrenmek için işini bırakan Harada, soluğu Türkiye'de aldı. 41 yaşında olmasına rağmen azmiyle herkese örnek olan Harada, uğruna ülkesini terk edip işini bıraktığı bağlamayı tam olarak öğrenebilmek için öncelikli olarak bir dil kursuna yazıldı. Bursa'da yaklaşık 4 aydır Ankara Üniversitesi Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER)
Bursa Şubesi'nde Türkçe öğrenmeye çalışan Harada, aynı anda bağlama öğrenmek için ter döküyor.

BAĞLAMA KITALARI BİRLEŞTİRDİ
Bağlama sesi için ülkesini terk eden Japon Harada'yı kader, kendisi gibi bağlama sesi için Amerika'dan Bursa'ya gelen ve Geoff Carvey olan adını Cem Kervan olarak değiştiren bağlama aşığıyla buluşturdu. İki ayrı kıta insanını bağlama aşkı bir araya getirdi. İkilinin buluşması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Aşıklar gibi atışan iki saz aşığının kısa süren korosu herkesi büyüledi.
Bağ Müzik yapım şirketinin sahibi olan ve bağlama üzerine 3. albümünü çıkartan Cem Kervan, Japon Harada'da kendisini gördüğünü ifade ederek, "Ona bakınca 24 yıl önce bu ses için California'yı terk edip gelen kendi gençliğim aklıma geldi. Bağlama gördüğünüz gibi iki ayrı dünya insanını bir araya getirdi. Büyüleyici bir sesi var. Çok güzel. Herkesin onu dinlemesini isterim" dedi.
Harada ise, "Bağlama sesini internette duydum. Ondan sonra hayatım değişti. İşimi bırakıp soluğu Türkiye'de aldım. Bağlama öğrenmek için önce Türkçe kursuna yazıldım. Şimdi bu konuda kendimi tam olarak geliştirmek istiyorum. İstediğim tek şey bu aşık olduğum sesi ülkeme götürmek. Onun için tam olarak öğrenecek ve ülkeme öyle gideceğim. Arif Sağ ve Zara aşığı olduğum sanatçılar. Tarihi dokusuyla Bursa'ya da hayranım" diye konuştu.