Nazarbayev: Kazakistan ekonomisine doğrudan 100 milyar dolar yatırım geldi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ekonomisine doğrudan 100 milyar dolar yatırım geldiğini açıkladı.

Kazakistan 30 Ağust

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ekonomisine doğrudan 100 milyar dolar yatırım geldiğini açıkladı.

Kazakistan 30 Ağustos Anayasa Günü kutlamaları çerçevesinde bugün başkent Astana'da Barış ve Uyum Sarayı'nda (Pramid) düzenlenen 'Anayasa, Demokratik Devletin Temeli' adlı konferansa katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ekonomisine doğrudan 100 milyar dolar yatırım geldiğini açıkladı. Nazarbayev, Bağımsız Devletler Topluluğu'nda Kazakistan'ın ilk olarak vergi ve emeklilik kanunlarında reform yaptığını, böylece ekonomik gelişmelerin önünün açıldığını ifade etti.

Nazarbayev, eskilerin bir sözünü aktararak, "Rakamlar dünyanın kuralı değil, nasıl yönetildiğini gösterir." dedi. Cumhurbaşkanı, ülke ekonomisine doğrudan yapılan 100 milyar dolar yabancı yatırımın aynı zaman da dünyanın Kazakistan'a olan güveninin de delili olduğunu belirtti. 7 yıl süre zarfında ülke ekonomisinin iki kat, sanayinin 1,5 kat büyüdüğünü GSYİH kişi başına 700 dolardan 8000 dolara yükseldiğini açıklayan Nazarbayev, 2020 Ulusal Kalkınma Programı sayesinde Kazakistan sanayisinde büyük gelişmelerin olacağının müjdesini de verdi.