ÇÜ'de yeni dönem kayıtları 31 Ağustosta başlıyor

Çukurova Üniversitesi'nde (Ç.Ü) 2010 – 2011 eğitim dönemi kayıtlarının 31 Ağustosta başlayacağı açıklanırken, 9 bin 841 yeni öğrencinin kayıt yaptırac

Çukurova Üniversitesi'nde (Ç.Ü) 2010 – 2011 eğitim dönemi kayıtlarının 31 Ağustosta başlayacağı açıklanırken, 9 bin 841 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağı belirtildi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, rektörlük senato odasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerine bu yıl kayıt yaptıracak 5 bin 555'i erkek, 4 bin 286'sı kız olmak üzere toplam 9 bin 841 yeni öğrenciyle birlikte, öğrenci sayılarının 40 bine ulaşacağını aktardı. Üniversite olarak öğrencilerine en iyi eğitim imkanlarını sunmaya çalıştıklarını ifade eden Akınoğlu, getirdikleri kalitenin tercih edilebilirlik oranlarını artırdıklarını söyledi. Kontenjanlarının büyük bir bölümünün dolduğunu sadece yüzde 2 iki gibi küçük bir oranda açıklarının bulunduğunu kaydeden Akınoğlu, çevre üniversitelerle karşılaştırıldığında bu açığın çok düşük olduğunu ifade etti.

ÇÜ'yü tercin eden 9 bin 841 öğrenci için kayıtların 31 Ağustosta başlayıp 6 Eylülde sona ereceğini kaydeden Akınoğlu, kayıtların büyük bir kısmının ana kampusta yapılacağını dile getirdi.

Taban puanlara göre Türkiye sıralamasında hemen her bölümde ilk 10 içinde yer aldıklarının bu durumunda kendileri için sevindirici olduğuna dikkat çeken Akınoğlu, bu yıl ilk defa açılan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun boş kontenjanının kalmadığını bu okulda sanayinin alt yapısına yönelik teknik eleman yetiştireceklerini kaydetti. Kayıt gelen öğrenci ve velilerini rahat ettirmek için ellerinden geleni yapacaklarına işaret eden Akınoğlu, "Öğrenci işlerinin yakınında kuracağımız bir alanda öğrencilerimiz işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlarken aileleri de bekleme yerlerinde istirahat edecek. Ailelerin ve öğrencilerin sıcaktan etkilenmemesi için burada özel izolasyonlu çadırlar oluşturacağız. Harçlar için bankalarda aynı yerde portatif şubeler açacak. Kent merkezinde bulunan okullar kampusta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda kayıt yapılacak. Karataş ve Pozantı'daki yüksek okullarımızı tercih edenlerde merkez kampusta kayıt yapacak. Ceyhan, Karaisalı, Kozan ve Yumurtalık meslek yüksek okullarını kazananlar ise kayıtlarını kendi okullarında yaptıracak." dedi.