Vali Orucunu Çocuklarla Birlikte Açtı

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, orucunu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren yurtlarda kalan kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarla birlikte açtı

Vali Orucunu Çocuklarla Birlikte Açtı
Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, orucunu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren yurtlarda kalan kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarla birlikte açtı.
Mersin Yetiştirme Yurdu'nda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyeleri yurtlarda kalan çocuklarla aynı masayı paylaşıp, oruçlarını da birlikte açtı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Ramazan Ayı'nın kucaklayıcı ve birleştirici özelliğini olduğunu ifade ederek, bu kapsamda da kurulan iftar sofrasında çocuk, genç ve yaşlılarla bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını anlattı.
Güzeloğlu, SHÇEK bünyesinde gencinden yaşlısına kadar herkesin tüm ihtiyaçlarının karşılandığının altını çizerek, burada kalan çocuk, genç ve yaşlıların maddi anlamda önemli bir ihtiyaçları olmadığını ve ihtiyacı olan tek şeyinse sevgi olduğunu vurguladı. Söz konusu birliktelik ve bir araya gelmelerin de onların ihtiyaç duydukları sevginin yine onlara verilmesinde büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Güzeloğlu, "Hedefimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmek ve topluma kazandırmak. Onların toplumla bütünleşerek yaşamlarını daha iyi sürdürebilmeleri içim elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Bugün SHÇEK Mersin İl Müdürlüğü'ne bağlı 17 kuruluş bulunduğunu, Mersin Yetiştirme Yurdu'nun da söz konusu kurumlar arasında yer aldığını kaydeden SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen ise, bunun dışında kalan 10 kuruluşun yatılı olduğu bilgisini verdi. 9 bin 122 engelliye 'evde bakım hizmeti' verdiklerini hatırlatan Gülşen, bunun yanında yetim, öksüz ve hayatını sürdürmekte yardıma ihtiyaç duyanlara da gerekli desteği verdiklerini söyledi. Erdemli ilçesinde bir süre önce faaliyete geçen huzurevinde bugün 58 yaşlıya hizmet verildiğine işaret eden Gülşen, Tarsus'taki huzurevini de en kısa sürede hizmete sunmayı hedeflediklerini belirtti.
Mersin'deki mevcut sığınma evine ek olarak ikinci bir 'Kadın Sığınma Evi' de açmayı düşündüklerini açıklayan Azmi Gülşen, bu konudaki çalışmaların da önümüzdeki günlerde yapılacağını ve gerekli adımların da zaman kaybedilmeden atılacağını vurguladı. Gülşen, kentin belirli noktalarına 'Güzel Evler Projesi'ni hayata geçirmenin çabası içinde olduklarını böylelikle de kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocukların 'koğuş sistemi' yerine ev ortamında geleceğe hazırlanacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunurken, iftar yemeği tasavvuf müziğinden sunulan seçkilerle son buldu.