Referanduma evet yazan araç saldırıya uğradı
Mersin'de üzerinde referanduma evet yazılı afişlerin bulunduğu aracın gece geç saatlerde bir otoparkta saldırıya uğradığı iddia edildi. Olay yeri ince
Kendisini araştırmacı-şair olarak tanıtan ve Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemleri ile tanınan Oktay Avcu, Akdeniz İlçesi Bahçe Mahallesi'ndeki bir otoparka aracının dün park ettiğini söyledi.
Sabah otoparka geldiğinde aracı tanınmaz halde camları parçalanmış ve üzerinde referanduma 'evet' yazan afişleri sökülmüş durumda görerek şok olduğunu anlatan Avcu, "Emniyete haber verdim. Arkadaşlar gelerek araştırma yapmaya başladılar" dedi.
Gazetecilerin kimlerden şüphelendiği şeklindeki sorusuna Avcu, "Üzerinde referanduma 'evet' yazıyor. Referanduma hayır diyenlerin işi olduğunu düşünüyorum. Başkasının işi olamaz. Yoldan geçen vatandaş yapacak değil, hırsızlık işi olduğunu düşünmüyorum çünkü üzerindeki afişleri söküp dağıtmışlar." diye konuştu.
Saldırıyı demokrasiye, özgürlüklere ve insan haklarını yapılmış bir saldırı olduğunu ve kınadığını ifade eden Avcu, "Referanduma 'evet' yazan bu aracı gasp edenler, kıranlar, dökenler, tanınmaz hale getirip üzerindeki afişleri yırtanlar yoksula aş, işsize iş diyenlerin zihniyetidir. Atatürk harf devrimini kılık kıyafet ve bütün devrimlerini yoksula aş, işsize iş için mi yaptı. Buradaki yenilikler demokrasi alanında insan hakları alanında özgürlükler alanında yapılmaktadır" ifadesini kullandı.
Aracına artık Atatürk'ün fotoğrafı bulunan nüfus cüzdanı üzerindeki demokrasiye, özgürlüklere, adil yargıya, çağdaşlığa ve üretime 'evet" yazan yeni afişi asacağını ifade eden Avcu şunları söyledi: "Özgürlüklere sahip çıkmak için hazırladığımız yeni pankartımızla yolumuza devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmaz ve caydıramaz. Yeni pankartta yeni sloganımız reformlara demokrasiye özgürlükle Atatürk de 'evet' diyor olacaktır."
