İhracatçılardan Pakistan'a 1 milyon liralık yardım eli

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Pakistan'da yaşanan sel felaketi sonrası, Kızılay ile işbirliğine giderek büyük bir yardım kampanyası başlattı. Baş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Pakistan'da yaşanan sel felaketi sonrası, Kızılay ile işbirliğine giderek büyük bir yardım kampanyası başlattı. Başkan Mehmet Büyükekşi, "İhracatçılar olarak böyle bir felakete sessiz kalamazdık. TİM ve ihracatçı birlikleri olarak bu kampanyayı 1 milyon TL'lik bir bağış yaparak başlatıyoruz." dedi.

Pakistan'da geçtiğimiz ay başlayan ve halen devam etmekte olan sel felaketine, ihracatçılar duyarsız kalmadı. TİM, Kızılay işbirliğiyle başlattığı kampanya ile Pakistan'a toplam 1 milyon liralık yardımda bulunacak. Kızılay ile imzalanan protokol töreninde konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2004 yılında yaşanan tsunami faciasında da bir kampanya düzenlediklerini belirterek, "İhracatçılar olarak böyle bir felakete sessiz kalamazdık." dedi.

İhracatçılar, felaket bölgesinde ihtiyaç duyulan barınak, gıda malzemesi ve tıbbi malzemenin yanı sıra, yaptıkları üretimler doğrultusunda da bölgeye yardım gönderecek. Örneğin TİM Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki, bölgeye 75 bin dolar değerinde sahra mutfağı gönderecek. Büyükekşi konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Kızılay nezdinde açtığımız bağış hesaplarına ihracatçılarımızın, birliklerimizin ve vatandaşlarımızın yardım yapması çağrısında bulunuyoruz. Yaptığımız bağışın 500 bin lirası ile Mevlana Evleri projesine 150 ev ile katkıda bulunacağız. 500 bin lirası ile de pirinç, barbunya, kuru fasulye, un, makarna, şeker, tuz ve bulgurdan oluşan 200 tonluk gıda yardımı ile katkıda bulunacağız." Kızılay Başkanı Tekin Küçükali de "Böylesine büyük bir felaket sonrası, daha önce de ortak çalışmalar yaptığımız TİM ile yine yardım kampanyası düzenliyoruz." dedi.

İsteyen ihracatçılar ve vatandaşlar, tüm cep telefonu operatörlerinden, TİMPAK yazıp, 2868'e SMS göndererek kampanyaya 5 TL bağışlayabilecek. Ayrıca TİM-Kızılay'ın aşağıdaki hesap numaralarına bağışta bulunulabilecek:

Ziraat Bankası Kızılay Şubesi Hesap No: 2868-5053 TL

TR 89 0001 0006 8500 0028 6850 53

İş Bankası Mithatpaşa Şubesi Hesap No: 938075 TL

TR 65 0006 4000 0014 2280 9380 75