Tkdk İl Koordinatörlüğü 10 Banka İle Anlaştı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, kırsal kredi mekanizması kurulması amacıyla 10 banka ile protokol imzaladı.

TKDK İl Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 28 Temmuz 2010 tarihinde şartlı başvuru çağrı ilanı yayınlayan TKDK, proje başvurularını 1 Eylül-30 Kasım 2010 tarihleri arasında kabul edecek. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile 10 banka arasında IPARD Programı için kırsal kredi mekanizması kurulması amacıyla protokol imzalandı. Protokol ile Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında TKDK tarafından verilecek destekten yararlanmak ve yatırım
tutarını kısmen veya tamamen kredi ile karşılamak isteyen gerçek ve tüzel kişilere bankalar tarafından kullandırılacak kredilere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Projesini gerçekleştirmek için kredi kullanmayı planlayan başvuru sahipleri, kurumun talep etmiş olduğu kredi niyet mektubunu söz konusu bankaların yalnızca birinden temin etmek zorunda. Başvuru sahiplerinin, detaylı bilgi ve kredi koşulları için söz konusu bankalarla görüşmesi gerekmekte olup, bankalarca sağlanan kredi koşullarının belirlenmesinde kurumun herhangi bir rolü ve sorumluluğu bulunmuyor. Protokol imzalanan bankalar şunlar:
"Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası ve İş Bankası."
Açıklamada, Halk Bankası ve Yapı Kredi Bankası ile de görüşmelerin sürdüğü, protokol imza aşamasında olunduğu belirtildi.