Kocasinan Çiftçi Malları Başkanlığı'ndan İftar Yemeği

Kocasinan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından iftar yemeği verildi.

Kocasinan Çiftçi Malları Başkanlığı'ndan İftar Yemeği
Kıranardı Kent Ormanı Şelale Restoran'da düzenlenen iftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Otman, Tarım İl Müdürü Adnan Akay, İhlas Holding Kayseri Bölge Temsilcisi Kasım Güngör ve çifti malları koruma başkanlığının çalışanları katıldı.
Gerçekleştirilen iftar programının ardından düzenlenen törende konuşan Kocasinan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Genel Sekreteri Adem Özbek, çiftçinin mallarına zarar verecek her kurumun karşısında olacaklarının altını çizerek, "Biz Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak sorumluluğumuzu hissediyor, gece gündüz başkanlık olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Emektar, gayretli, vefakar ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi milletin gerçek efendisi çiftçilerimizin mallarını hiç bir ayrımcılık yapmadan en hassas şekilde korumak, kollamak bizim görevimizdir. Çok büyük emeklerle ürünlerini geliştirme gayreti içerisinde olan çiftçilerin sürekli yanında olacağız ve onların emanetini koruyacağız. Çiftçi aşığı bir insan olarak, onların mallarını zarar verecek her kurumun karşısında olacağız" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, tarım sektöründeki çalışan sayısının düşmesine karşı üretim kapasitesinin 3 kat arttığına dikkat çekerek, "Türkiye'de 7,5 yıllık AK Parti hükümeti döneminde yapılan destek ve katkılar sayesinde hızlı bir şekilde tarım sektörü kendini yinelemektedir. 2002 yılında Türkiye'de tarım sektöründe 7,5 milyon insan çalışırken 2009 yılında tarım sektöründe çalışan insan sayısı 5 milyona düşmüştür. Yaklaşık yüzde 33 civarında çalışan insan varken tarım sektöründeki üretim kapasitesi 3 kat artış yaşanmıştır. Öte yandan tarım sektöründeki istihdam fazlası olan kişilerin büyük bir bölümü sanayi ve ticaret sektöründe değerlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Kocasinan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Genel Sekreteri Adem Özbek, başkanlığa yapılan katkı ve desteklerinden ötürü AK Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Otman, Tarım İl Müdürü Adnan Akay, İhlas Holding Kayseri Bölge Temsilcisi Kasım Güngör ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan'a plaket takdim etti.