Başbakan Tayyip Erdoğan Yazıcıoğlu'nun memleketinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun memeleketi Sivas'ta vatandaşlardan referandumda 'evet' oyu istedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan Yazıcıoğlu'nun memleketinde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin terör örgütüyle pazarlık iddialarına bu kez Sivas'tan yanıt verdi. 'AK Parti iktidarı hiçbir terör örgütüyle masaya oturmaz, pazarlık yapmaz, müzakere etmez' diyen Erdoğan, gerektiğinde devletin kurullarının görüşmeler yapabileceğini söyledi. Referandum çalışmaları kapsamında dün Sivas'ta halka seslenen Erdoğan, konuşmasına helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nu anarak başladı. Kendisi de Sivaslı olan Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' adlı şiirini okuyan Erdoğan, 'İnanıyorum ki yaşasaydı o da 'Evet' derdi' diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi:


BANA CEZAYI KESEN CHP'YE GEÇTİ
- Muhsin kardeşim 12 Eylül'ü yaşadı, işkencelerini yaşadı. İnanıyorum ki, bugün hayatta olsa, hiç tereddüt etmeden bu anayasa değişikliğine 'Evet' derdi. Nitekim, onun arkadaşları, takipçileri aklı selimin yanında yer aldı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasına sahip çıktı. MHP Genel Başkanı, MHP yönetimi, vicdan sahibi ülkücülere, 'Evet' diyen Ülkücülere 'Zavallı', 'Uşak' derken, Büyük Birlik Partisi, haktan yana tavrını belirledi.

- CHP Genel Başkanı, kadrolaşmak için 3 bin hakim ve savcı alan CHP'nin Adalet Bakanları Mehmet Moğultay'la, Seyfi Oktay'la yüzleşmiyor. Sayın Genel Başkan, tereciye tere satma. Bu millet CHP'nin yargıyı nasıl siyasallaştırdığını çok iyi biliyor. Yargının, CHP'nin nasıl arka bahçesi haline geldiğinden hiç söz etmiyor. Bunu şahsım olarak ben yaşadım. Bana cezayı kesen Yargıtay'daki üst dairenin mensuplarının, daha sonra CHP'nin üst kurullarında nasıl yer aldıklarını çok iyi biliyoruz. Evet, yargının siyasallaşması tehlikelidir. O zaman gel anayasa değişikliğine 'Evet' de.

İŞBİRLİĞİ İDDİALARI İFTİRA

- AK Parti iktidarı hiçbir terör örgütüyle masaya oturmaz, pazarlık yapmaz, müzakere etmez. Terör örgütünün son dönemde eylemsizlik kararı almasını, sanki bir müzakerenin ve anlaşmanın sonucuymuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Açık söylüyorum, bu bir yalandır, iftiradır.
- Bizden önce MHP, DSP, ANAP, bunlar, bölücü terör örgütünün başıyla görüşmediler mi? Kendileri görüşmez ama kim görüşür, istihbari kurumlar görüşür, Adalet Bakanlığı'nın yetkilileri görüşür. Yani devletin ilgili kurumları onlarla bu tür görüşmeleri yapar.
- SSK'ya nasıl terör örgütü mensuplarını aldıklarını anlatıyor. Kendisi Genel Müdür ya. Neymiş efendim, 'tanışıklığı yokmuş, hükümlü kadrosundan bunları işe almış.' Başka hükümlü yok muydu onları alsaydın. Niye terör örgütü mensuplarını alıyorsun?