Aktütün Gazisi Bdp'lilerin Toplantısını Protesto Etti

Adıyaman'ın Besni ilçesinde BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın partililerle parkta yaptığı toplantıyı Aktütün Gazisi bastı.

BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata 12 Eylül'de yapılacak olan referandum ile ilgili yaptığı toplantıda Aktütün Gazisinin protestosuyla karşılaştı. 2008 yılında Aktütün'de gazi olan Okan Özalp babası Faik Özalp'ın işlettiği Culfa Parkta BDP'lilerin izin almadan toplantı yaptığını öğrenince parka geldi.
BDP Milletvekili Ayla Akat Ata konuşurken, parka gelerek BDP'lilere "Buradan çıkacaksınız size buradan müsaade yok. Gidin başka yerde konuşun" diyerek sert tepki gösterdi.
Bir anda ortalığın karıştığı parkta orada bulunan sivil polisler ve vatandaşlar tarafından gazi sakinleştirilmeye çalışılarak toplantının yapıldığı yerden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Uzun süre bir kargaşanın yaşandığı parkta Aktütün Gazisi Okan Özalp'ın parktan uzaklaştırılmasının ardından BDP'liler daha sonra toplantılarına devam etti.
Ayla Akat Ata, yaşanan olayın provakatif bir olay olduğunu belirterek, olaydan dolayı güvenlik güçlerini sorumlu tuttu. Akat Ata, "Güvenlik güçleri buradaki provakasyonun tarafı olmuşlardır. Sizler sakin olun. Programımıza devam edeceğiz" dedi.
Ayla Akat Ata 12 Eylül'de yapılacak referandumu boykot etme çağrısında bulunarak, "Biz bu hazırlanan 12 Eylül Anayasasının bu ülkeyi yönetemeyeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle sandığa gitmiyoruz ve bizim gibi düşünen herkesi boykota davet ediyoruz" dedi.
Besni Culfa Parkında düzenlenen toplantıya BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Adıyaman İl başkanı Mehmet Varol, BDP Besni İlçe Başkanı Mehmet Başdoğanlar ve partililer katıldı.