Adana Büyükşehir Belediyesi Ab Danışmanı Ozan Ceyhun: 'Çakma Ab'ciler Adana'nın İmajiına Zarar Verdi'

Avrupa Birliği'nin 76 bin Euro'luk Leonarda da Vinci Eğitim Projesi kapsamında "Kaynak Kursu" için 3 aylığına Almanya'ya giden Adana Kiremithane Meslek Lisesi öğrencilerinin Almanya sokaklarında başıboş dolaştıkları ve 3,5 promil alkollü çıktıklarına dair haberler üzerine bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi AB Danışmanı Ozan Ceyhun, "

Adana Büyükşehir Belediyesi Ab Danışmanı Ozan Ceyhun: 'Çakma Ab'ciler Adana'nın İmajiına Zarar Verdi'
Avrupa Birliği'nin 76 bin Euro'luk Leonarda da Vinci Eğitim Projesi kapsamında "Kaynak Kursu" için 3 aylığına Almanya'ya giden Adana Kiremithane Meslek Lisesi öğrencilerinin Almanya sokaklarında başıboş dolaştıkları ve 3,5 promil alkollü çıktıklarına dair haberler üzerine bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi AB Danışmanı Ozan Ceyhun, "Kendini AB uzmanı diye tanıtan dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda halkımızı uyarmıştık" dedi.
Bu olayın yaşandığı sırada kendisinin de Almanya'da olduğunu söyleyen Ceyhun, "Çakma AB'ciler tarafından lise öğrencilerimizin Almanya'ya kaynakçılık kursu için götürülmeleri ve onların da orada boş gezmeleri, Türkiye'ye, öğrencilere ve ailelerine çok büyük zararları dokundu" dedi.
Ceyhun, Almanya'nın Hessen Eyaleti'nin Başbakan Yardımcısını Adana'ya getirdiklerini ve Adana ile ilgili çok iyi bilgiler verilip, ağırladıklarını ve Almanya'da bu konuda Türkiye ve Adana'ya övgüler yağdırıldığı sırada, böyle bir olayın gündeme gelmesi karşısında zor durumda kaldıklarını söyledi.
Bu konuda öğrencilerin yanında ailelere de büyük "ayıp" edildiğini söyleyen Ceyhun, "Aileler çocuklarını Almanya'ya kursa göndermek için para harcamışlardır. Aileler için büyük bir yıkım olmuştur. Şimdi çocuklarının başına böyle bir olay geldiğini öğrenince bu aileler bir daha Avrupa Birliği adını duymak istemeyeceklerdir. En büyük zarar ise bizim çalışmalarımıza oldu" dedi.
Bundan sonra AB ile ilgili öğrencilerin eğitimine yönelik projeler getirenler olduğunda okul yöneticilerinin öncelikle Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz ile Adana Büyükşehir Belediyesi AB Danışmanlığı'na müracaat ederek bilgi sahibi olmalarını isteyen Ozan Ceyhun, "Bu konularda çok uyanık olmak zorundayız. Adana'nın imajına zarar gelmemelidir" şeklinde konuştu.