Sedefçi: Kılıçdaroğlu benim yüzünden Edirne'ye gelmiyor

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne'ye gelmemesinin nedeninin büyük ihtimalle ke

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne'ye gelmemesinin nedeninin büyük ihtimalle kendisi olduğunu söyledi.

24 mahallenin muhtarıyla belediye meclis salonunda bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, aldığı cezalardan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Ancak kimseden bir çekincesinin olmadığını anlatan Sedefçi, "12 yıl ceza aldım, doğrudur. Bana bağımsız yargı dediğimiz yargı 12 yıl ceza verdi. Cumhuriyet Savcısı berat isterken mahkeme 8 yıl 4 ay ceza verdi. Enteresandır savcıların adam akıllı delili yok, berat etmesi gerekir dediği yerde mahkemenin ceza vermesini manidar karşılıyorum." dedi.

Şu anda yargının tam bağımsız olup olmadığının tartışıldığını belirten Sedefçi, "Bugün bana yarın size veya başkalarına. Allah göstermesin ama oraya her zaman düşme şansımız var. Benim tek dileğim yargının bağımsız olması ve kendi özgür iradesiyle karar vermesini yürekten diliyorum. Şu anda yargı tam bağımsız görüntü vermiyor. Referandumda evet çıkarsa tam bağımlı yargı olma ihtimali var. Hükümetler HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyelerini atarlarsa bugün AKP, yarın CHP ve MHP kendisine göre yargı tesis etmek ister. Bunun için dikkatli olmak gerekiyor. Bize özgür bağımsız yargı gerekiyor. Demokrasinin daha çok olması gerekiyor. İnsanların baskı altına alınmadan oy vermesi gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Hamdi Sedefçi, Edirne'nin mesajını 12 Eylülde tüm cümle aleme "hayır"lı oylarıyla ifade edeceğini sözlerine ekledi.