Hatay'da çerçeve fabrikası alevlere yenik düştü

Antakya'ya bağlı Serinyol beldesinde faaliyet gösteren Propa AŞ'ye ait resim çerçeve fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında can ka

Antakya'ya bağlı Serinyol beldesinde faaliyet gösteren Propa AŞ'ye ait resim çerçeve fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında can kaybı olmazken fabrika tamamen yandı.

Alınan bilgiye göre, iş adamı Semir Karadaş'ın sahibi olduğu Propa Resim Çerçeveleri Fabrikası'nda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 2 katlı fabrikanın alt katında başlayan yangını fark eden işçiler yoğun duman arasından dışarıya çıkmayı başardı. Çerçeve yapımında kullanılan plastik malzemelerin bulunduğu alanda etkili olan yangın kısa sürede tüm fabrikayı sardı.

Yangına, Antakya İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri ile birlikte Serinyol ve Ovakent ilçelerinden gelen ekipler müdahale etti. Plastik maddelerin yandığı yangına müdahalede zorlanan ekipler, zaman zaman yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı.

Fabrika sahibi Semir Karadaş ve fabrikada çalışan işçiler yaşlı gözlerle yangını izledi. Yangın, yaklaşık 2,5 saatlik bir çalışma sonucu kontrol altına alınırken, fabrika tamamen kullanılamaz hale geldi.