Kumluca'daki sivil toplum kuruluşlarından 'evet' deklarasyonu

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki 7 sivil toplum kuruluş temsilcisi, daha demokratik bir anayasa ve güçlü bir Türkiye için 'evet' deklarasyonu yayınladı

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki 7 sivil toplum kuruluş temsilcisi, daha demokratik bir anayasa ve güçlü bir Türkiye için 'evet' deklarasyonu yayınladı.

Kumluca Şoförler Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan basın açıklamasına, Kumluca Şoförler Odası Başkanı Faruk Yıldırım, Kumluca İşadamları Derneği Başkanı (KİAD) İbrahim Aydoğan, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUT-SO ) Meclis Başkanı Avukat Serdar Oktar, Kumluca Örtüaltı Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Açıkyürek, Kumluca Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, Çiçek Tur Kooperatifi Başkanı Selahattin Taşkıran ve Öz Kumluca Minibüscüler Kooperatifi Başkanı Ziya Çağlayan katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını KUT-SO Meclis Başkanı Avukat Serdar Oktar yaptı. Başkan Oktar, neden evet dediklerini, anayasanın referandumda oylanacak maddelerini birbir okuyarak anlattı. Şu an ülkenin en önemli gündeminin 12 Eylülde oylanacak olan referandum olduğunu belirten Başkan Oktar, "Siyasi partiler birbirleri ile seçim varmış gibi düello yapıyorlar. Oysa yapılması gereken siyaset üstü öneme haiz bu referandumda oylanacak maddeleri vatandaşlarımıza anlatmaktır. Biz de bu yüzden neden evet dememiz gerektiğini maddeleri okuyarak anlatıyoruz." diye konuştu.

Ülkenin son 20 yılda çok değiştiğini kaydeden Başkan Oktar, sosyal, ekonomik ve özgürlük alanında daha fazla gelişmeler olabilecekken, gelişmeleri şu an yürürlükte olan 12 Eylül anayasasının engellediğini kaydetti. Mevcut anayasanın dünya ve ülkemizde yaşanan büyük değişim, dönüşüm ve gelişimin getirdiği ihtiyaçlara cevap veremediğini dile getiren Oktar, "Bizler güçlü bir Türkiye'nin özgürlükçü ve daha demokratik bir Anayasa ile olacağına inanıyoruz. Referandumda partiler değil Anayasa maddeleri oylanacak. Bu yüzden de daha iyi bir Anayasa hazırlanmasına zemin hazırlayacağı için 12 Eylül'deki referandumda 'evet' diyeceğiz. Vatandaşlarımızı da 'evet' demeye davet ediyoruz." diye konuştu.