Küçükköy Belediyesi İlaçlamadan Tam Not Aldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı, Küçükköy beldesinde, belediyenin bu yılki sivrisinek ve haşerelerle mücadelede sağlamış olduğu büyük başarı yöre halkı tarafından takdirle karşılandı.

Küçükköy Belediyesi İlaçlamadan Tam Not Aldı
18 kilometrelik uzun kumsalı, masmavi deniz ve tertemiz havasıyla dünyaca ünlü Sarımsaklı turizminin yeterli alt yapısının henüz tamamlanmaması nedeniyle en büyük sorunu olan sivrisinek ve haşerelerle mücadelede yoğun çalışmalar içerisinde bulunan Küçükköy Belediyesi kış aylarında başlattığı bataklık bölgelerdeki sivrisinek larvalarıyla mücadeleyi, yaz aylarında da iki araç ve ilaçlama ekipleriyle sürdürmesi sonucunda bölgede sivrisinek ve haşerelerin büyük orandan azaldığı kaydedildi.
Küçükköy Belediyesi bünyesinde çalışmalarını geceleri sabaha kadar sürdüren ilaçlama ekipleri, şimdi de ağaçları ve bahçeleri ilaçlayarak sivrisinek ve haşerelerin tamamen yok edilmesine çalıştıkları gözlendi.
Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin konu ile ilgili olarak, "Geçen yıllarda turizm bölgesi olan yöremizdeki en büyük sorunlardan biri konumundaki sivrisinek ve haşereler turizmimizi olumsuz olarak etkiliyordu. Göreve geldiğimizden bu yana bu konuyla ilgili olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında artık bu mücadelede sonuca iyice yaklaşmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuştu.