Pakistan'a gönderilen yardımlar 1 milyar dolara yaklaştı

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, ülkesinin karşılaştığı en büyük felaketlerden birisi için uluslararası toplum tarafından yapılan ya da t

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, ülkesinin karşılaştığı en büyük felaketlerden birisi için uluslararası toplum tarafından yapılan ya da taahhüt edilen yardımın 815.58 milyon dolara ulaştığını söyledi. Kureyşi, ülkesinin söz konusu yardımlar için minnettar olduğunu belirtti.

Pakistan'a yardım yapan ülkelerin başında ABD geliyor. Washington yönetimi, 20 milyon dolarla başlattığı yardım miktarını 102 milyon dolara çıkardı.

Yetkililer, Suudi Arabistan'ın 65,3 milyon dolar, İngiltere'nin 64,76 milyon dolar ve Avrupa Komisyonu'nun da 54,15 milyon dolar yardımda bulunduğu ya da taahhüt ettiğini ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin Pakistan'a 10 milyon dolar nakit yardım ile 2 milyon dolar değerinin üzerinde inşaat malzemesi, ilaç, gıda, battaniye ve çadır gibi malzemeleri ulaştırdığını söylemişti.

Üç hafta önce muson yağmurlarını neden olduğu seller, Pakistan'da yaklaşık 30 milyon kişiyi etkilerken, ölü sayısı da her geçen gün artıyor.