Minik yüzler yazın da gülüyor

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 2008 yılında başlatılan 'Yazın da Gülen Minik Yüzler' projesi kapsamında düzenlenen okul öncesi eğitimler d

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 2008 yılında başlatılan 'Yazın da Gülen Minik Yüzler' projesi kapsamında düzenlenen okul öncesi eğitimler devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, konuyla ilgili açıklamasında, okul öncesi eğitimi çok önemsediklerini söyledi. Gülsar, şöyle konuştu: "Bu proje, çocuklarımızın eğitim almalarını sağlaması yanında okul öncesi eğitimin gelişmesine ve yaygınlaşmasına da katkı sağlamaktadır. Yazın da gülen minik yüzler projesiyle fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda okul öncesi eğitim alamayan ancak birinci sınıfa başlayacak çocukların, bu eğitimi almış olan çocuklarla arasında oluşabilecek farkın kapatılması hedefleniyor."

Projenin, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulduğunu ve 3 yıldır devam ettiğini belirten Gülsar, "Projemiz, 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında uygulanıyor. İlköğretime başlayacak olan ve herhangi bir nedenle okul öncesi eğitim alamamış çocuklarımız burada bir ay süreyle eğitim alıyorlar. Proje kapsamında verilen eğitimler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor." dedi.

'Yazın da Gülen Minik Yüzler' projesi kapsamında Bursa genelinde bu yıl 60 okulda eğitim veriliyor. Bu okullarda açılan 84 şubede toplam bin 431 öğrenci okul öncesi eğitimden ücretsiz olarak yaralanıyor. Geçtiğimiz yıl ise 50 okulda bin 33 öğrenci eğitim almıştı.