Alman hükümetinin Açık Kapı Günü büyük rağbet görüyor

Almanya'nın başkenti Berlin'deki başbakanlık ve bakanlık binalarında düzenlenen "Açık Kapı Günü" halk tarafından büyük rağbet görüyor. 12'nci kez düze

Almanya'nın başkenti Berlin'deki başbakanlık ve bakanlık binalarında düzenlenen "Açık Kapı Günü" halk tarafından büyük rağbet görüyor. 12'nci kez düzenlenen bu etkinlik çerçevesinde vatandaşlar hükümetin çalışmaları hakkında bilgi almak, Başbakan Angela Merkel'in makamı başta olmak üzere bakanların makamlarını gezme imkânı buluyor.

Federal basın dairesi ve federal basın binasında düzenlenen basın toplantılarının birinde Federal Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ziyaretçilerin sorularını cevapladı.

Almanya'nın Afganistan'daki görevlerinden zorunlu askerliğin iptaline, çocukluğundan bakanlık görevine kadar değişik soruları cevaplandıran Guttenberg, bakanlık olarak bu Açık Kapı Günleri'nin öneminin farkında olduklarını ve bunun şeffaf yönetim için bir fırsat olduğunu belirtti.

Almanya'nın birleşmesinin 20. yıl dönümü ana konu edinen bu etkinlikler çerçevesinde Başbakan Angela Merkel bugün yerel saatle 14:00'te makamında ziyaretçileri ağırlayacak. Dün başlayıp bugün saat 18:00'de sonra erecek Açık Kapı Günü'nde bu yıl başbakanlık ve bakanlıkları 150 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.