Yerleştirmeler Sona Ermesine Rağmen İzmir Üniversitesi'ne İlgi Devam Ediyor

İzmir Üniversitesi, üçüncü yılında öğrencilerin tercihi olmanın gururunu yaşıyor

Yerleştirmeler Sona Ermesine Rağmen İzmir Üniversitesi'ne İlgi Devam Ediyor
İzmir Üniversitesi, üçüncü yılında öğrencilerin tercihi olmanın gururunu yaşıyor. Tercih döneminde internet sitesi ziyaret edilme oranı 60 binden 100 binin üzerine çıkan üniversite, ÖSYM tarafından yerleştirmelerin yapılması ile günlük ziyaretçi sayısını 10 binin üzerine çıkardı.
1 Temmuz'dan bu yana sitenin 150 binden fazla ziyaretçiye sahip olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş; "Kontenjanımızın yüzde 70'e yakınını doldurmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak internet sitemizin ziyaret rakamlarına baktığımızda ek kontenjanda doluluk oranımızın daha da yukarılara çıkacağını görmek bizi daha da mutlu ediyor. Tercih döneminde 100 binin üzerine çıkan ziyaret rakamımız yerleştirmelerin açıklanması ile 150 bin barajını da aştı. Türkiye'nin en modern şehirlerinden İzmir'de, dünya çapında kaliteli akademik eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizi İzmir Üniversitesi'ne bekliyoruz" dedi.
"EK KONTENJAN DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ"
5 bölümde kontenjanlarını yüzde 100 doldurduklarını dile getiren Rektör Erciyeş, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Finansman ve İngilizce Öğretmenliği bölümleri ile Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği programları için ek kontenjan döneminde öğrencilerin tercih yapabileceklerini sözlerine ekledi.