Başbakan Erdoğan: Bu toprakları aşağılayan, bu toprağın insanını hor gören haddini hududunu bilmeyendir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu toprakları aşağılayan, bu toprağın insanını hor gören, Anadolu'ya, Trakya'ya kem gözle bakan, haddini de hududunu d

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu toprakları aşağılayan, bu toprağın insanını hor gören, Anadolu'ya, Trakya'ya kem gözle bakan, haddini de hududunu da bilmeyendir. Bunlar on yıllardır suyun başını tutmuşlar, bunlar suyun başında oturmuş oradan ahkâm kesmişler." dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge Kayserilileri selamlayarak başladı. Kayseri'nin ilçelerini tek tek sayan Başbakan Erdoğan, Ramazan ayının huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

"Sizler bizleri her zaman bağrınıza bastınız, bizi hiçbir zaman yalnız koymadınız, demokrasiden taviz vermediniz. Demokratik parlamenter sistem içinde güçlü sesinizi her zaman artırarak devam ettirdiniz." diyen Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Merhum Menderes yola çıkarken ne dedi, 'Yeter söz milletin' dedi. Buna biz de bir şey ilave ettik. Ne diyoruz, 'Yeter karar da milletindir' diyoruz. Merhum Menderes bu yola yüreğini, bedenini koydu. Aynı şekilde biz de bu yola canımızı koyduk, yüreğimizi koyduk, biz de onlar gibi haykırdık, haykırıyoruz. 'Yeter artık dedik yeter'. Bu ülkede çetelere 'Yeter' diyen iktidar AK Parti iktidarı oldu. Milletin iradesini gasp eden hırsızlara 'Yeter' dedik. Milletin hazinesini hortumlayanlara 'Yeter' dedik. Ülkeye ufuk çizemeyen siyasete 'Yeter' dedik. Milletle aynı dili konuşamayan zihniyete 'Yeter' dedik. Benim milletime 'göbeğini kaşıyan adamlar', 'bidon kafalılar' diyenlere 'yeter' dedik. Millete tepeden bakanlara, bu aziz milleti hor görenlere 'yeter' dedik."

Anadolu topraklarından Mimar Sinan, Gevher Nesibe Sultan, Melik Gazi Dadaloğlu, Ahi Evran gibi değerlerin yetiştiğini kaydeden Erdoğan, "Bu toprakları aşağılayan, bu toprağın insanını hor gören, Anadolu'ya, Trakya'ya kem gözle bakan, haddini de hududunu da bilmeyendir. Bunlar on yıllardır suyun başını tutmuşlar, bunlar suyun başında oturmuş oradan ahkam kesmişler. Bunlar millete tepeden bakmışlar. Kaymak tabaka bunlar kaymak tabaka. Ama şimdi sarsılmaya başladılar. Artık Anadolu sermayesi de geliyor, bunu görmeye başladılar. Ve bunlar açlık bilmezler, bunlar susuzluk bilmezler. Bunlar yokluk nedir yoksulluk nedir bilmezler. Yolu olmayan köyden bunların haberi olmaz. Susuz tarlaları bunlar bilmezler. Bu milletin on yıllardır yaşadığı acıyı sağır sultanlar duyar. Ama bunlar duymazlar. Bunlar milletin iradesine güvenmezler. Demokrasiye de inanmazlar. Ne güzel söylemiş Necip Fazıl Kısakürek, 'Allah'ın on pulunu bekleyedursun on kul/Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul/Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa. Yaşasın kefenimin kefili karaborsa.'' şeklinde konuştu.

"KİRLİ OYUNU BİZ BOZDUK''

"İşte biz bu kirli oyunu bozduk, işte biz bu kaymak tabakanın saltanatına son verdik" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "İşte biz milletimin yetkisini, milletimin yetkisiyle millete tepeden bakanlara 'dur' dedik." diye konuştu.

Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirinden, 'Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak-Haykırsam kollarımı makas gibi açarak' mısralarını okudu. Erdoğan, sözlerini şöyle devam ettirdi: "İşte şimdi millet kollarını makas gibi açıyor ve bu makas gibi açılan kollar birbiriyle bütünleşiyor. Şimdi böyle bir dönemdeyiz. Şimdi söz millette. Şimdi karar millette. Şimdi yetki de mühür de millette. Ne dediler; 'Siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler. Öyle mi? Dediler mi? 367 garabetini önümüze bahane olarak sürdüler. Merhum Özal onunla seçilmişti, Demirel onunla seçilmişti, Sezer onunla seçilmişti, o zaman oldu da Sayın Gül'e gelince niye olmadı? Neler yaşandığını hatırlayın o günlerde. 'Peki' dedik 'öyle mi, hadi o zaman millete'. Bunlar milletin vekillerini tehdit ettiler. Odaları göz hapsine aldılar. Mecliste vekiller üzerinde baskı kurdular."

Bu sırada Başbakan Erdoğan'a üzerinde 'evet' yazan şapka takıldı ve alandakiler 'Kayseri seninle gurur duyuyor' şeklindeki slogan attı.

Sözlerine, 'Madem öyle buyurun seçime dedik. Son sözü millet söylesin dedik. Millet ne dedi, gür bir sesle 'AK Parti' dedi, 'demokrasi' dedi. 'Milli irade', 'adalet' dedi 'adalet'.'' diye devam ettiren Erdoğan, şunları belirtti: "Bu ülkenin kızları başörtüleriyle üniversitelere girsin) dedik. Eğitim özgürlüğü, özgürlükler, hak ya hukuk ya ve MHP ile el birliği yaptık. Burada önemli bir şey var şimdi, bu sizler için de çok önemli. Ve arkadaşlarımız MHP yönetimiyle, grubuyla görüşmeler yaptılar. 'Tamam' dediler, güzel. Ve hakikaten orada bir el birliği yaptık, işbirliği yaptık ve birlikte 411 oyla başörtüsü özgürlüğünü, eğitim özgürlüğünü parlamentodan geçirdik. Öyle mi? Geçti. Peki, hemen bunun arkasından CHP ne yaptı? Şimdi CHP'nin genel başkanı çıkmış meydanlarda 'başörtü meselesini ben çözerim' diyor. Şimdi Kayseri'den sesleniyoruz, inanıyor musunuz?"

"HERŞEYİM ORTADA"

CHP'den dürüst olmasını isteyen Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Şimdi, Sayın Kılıçdaroğlu gittiği her yerde bol keseden atıyor, ama dürüstçe atışlar değil. Ne gelirse aklından atıyor. Özün sözün bir olsun. Bir diyor ki 'Ben Horasan'dan geldim'. Ya nereden gelirsen gel ama doğrusu söyle. 'Tunceli Nazımiye'denim' de. Söyle, niye gizliyorsun, kimliğinde neyse onu söyle. İlla benim de nereden gelip gelmediğimi araştırmanın anlamı yok. Kayıtlarım, her şeyim ortada. İlla bunun için de bir şey uydurmama da gerek yok. Boyumla posumla da uğraşma. 1.85. Buna da gerek yok. Ve bundan da rahatsız oluyor. Ne yaptılar hemen bu konuyu aldılar Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Sayın Kılıçdaroğlu altında senin de imzan var mı? Herhalde o zaman da CHP'liydin değil mi? Bir yanlışlık yok. İmzayı attın, şimdi hangi yüzle çıkıp da benim milletimin karşısına 'bu sorunu ben çözerim' diyorsun. Ayıptır ayıp. Dürüst ol dürüst. Bu memleketin ortak bir meselesi bu özgürlük, eğitim özgürlüğü. Benim başörtülü bacım, kızım niçin rahatlıkla bu ülkenin üniversitelerinde okuyamasın. Ondan sonra sıkılmadan çıkıyorsunuz, 'Herkes başbakan değil ki kızlarını şurada burada okutsun?' Ne yapacaktık, sana mı bu noktada güvenecektik, sana mı inanacaktık. Bu mücadele de er veya geç neticeye ulaşacak."

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, mitinginin sonunda alanı dolduran halktan referandumda 'evet' oyu kullanacaklarına dair söz alarak ayrıldı.