Arabanlılar, Halk Bankası Şubesi İstiyor

Araban Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bazlama, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilçeye Halk Bankası şubesi açılmasını istedi.

Bazlama, Araban ilçesinde yapılan AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, bin 450 esnafı bulunan Araban ilçesine Halk Bankası şubesi açılması talebinde bulundu. Bazlama, "Araban ilçesinde toplam bin 450 esnaf var. İlçedeki bin 450 esnafın 340'ı 32 yıl önce kurulan Araban Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ortağıdır. Kooperatifimizin 340 ortağına bugüne kadar 4 milyar 200 bin TL kredi verdik. Kooperatifimiz bölgede en aktif çalışan kooperatif olmasına
rağmen ilçemizde bir Halk Bankası şubesi bulunmadığı için esnafımıza kullandırdığımız kredileri çekmek ve yatırmak için esnafımız Gaziantep Halk Bankası Merkez Şubesi'ne git gel yapmaktan sıkıntılar yaşıyor. Araban Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi olarak ilçeye Halk Bankası şubesi açılması için ilgili makamlara gerekli müracaatımızı yaptık. Araban ilçesindeki esnaflarımızın mağduriyetini gidermek için Maliye Bakanı olarak sizin desteklerinizi bekliyoruz" dedi.
Maliye Bakanı Şimşek de, Araban ilçesine Halk Bankası şubesi açılması için gerekli incelemeleri yapıp gereğini yapacağı sözünü verdi.