THY '12 Dev Adam' için 5 bin metre yüksekte en hızlı reklamı çekti

Basketbol Milli Takımlar ana sponsoru olan Türk Hava Yolları (THY), '12 Dev Adam'a destek için dünyanın en yüksekte ve en hızlı reklamını çekti. Beş b

Basketbol Milli Takımlar ana sponsoru olan Türk Hava Yolları (THY), '12 Dev Adam'a destek için dünyanın en yüksekte ve en hızlı reklamını çekti. Beş bin metrede çekilen "Türkler Uçuyor" adlı filmde 250 kilometre hızla smaç basılarak, rekora imza atıldı.

THY'den yapılan açıklamada, reklam çekimleri için önce İzmir ardından Eskişehir'deki atlama noktalarının araştırıldığı, son olarak Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da yapılacağı Kayseri'deki atlama noktasında karar kılındığı belirtildi. Yedi milli paraşütçünün görev aldığı çekimlerde normal atlama yüksekliğinin üzerine çıkılarak 5 bin metreye ulaşıldı.

İki gün süren deneme atlayışlarının ardından üç gün boyunca gökyüzündeki basket şovu kayda alındı. Çekimler için pota ve basket topları özel olarak yeniden üretildi. Paraşütçülerle aynı hızda düşebilmesi için basket toplarının ağırlığı 7 kiloya sabitlendi. Maç sırasında her basket topu bir kez kullanılabildiği için toplamda 84 top kullanıldı. Her bir smaç 250 kilometre hızla potayla buluştu. Çekimlerde yurtdışından getirtilen ve aksiyon sahnelerinin çekimlerinde tercih edilen "go pro" kamerası kullanıldı. Paraşütçülerin kasklarına yerleştirilen 7 kamera da aynı anda kayıt yaptı.

Reklam; Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan başta olmak üzere Basketbol Milli Takım oyuncularının tam kadro katıldığı İstanbul'deki çekim planları ile tamamlandı. Rabarba Dijital Ajansı tarafından gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Emre Şahin yaptı. Ayrıca "Türkler Uçuyor" projesi için hazırlanan müziğinin de tribünleri coşturacak yeni marşı adayı olduğu vurgulandı.