İstanbul–Ankara arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılıyor

İstanbul–Ankara arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılıyor. Bundan sonra tüm geçişler OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve K

İstanbul–Ankara arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılıyor. Bundan sonra tüm geçişler OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) ile yapılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün itibariyle toplam 7 milyon 100 bin OGS ve KGS abonesi mevcuttur. Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde, sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki dur-kalklara son vererek araçlardan çevreye salınan egzos gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden, 1 Temmuz'dan itibaren kamyon ve TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanması sağlanacaktır." denildi.

Açıklamada, OGS abone işlemleri için; Ziraat Bankası, İşbankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası, KGS hizmetleri için ise bunlara ilave olarak Halk Bankası ve Bank Asya tarafından hizmet verildiği belirtilerek, OGS veya KGS abonesi olmayan otoyol kullanıcılarının gişelerde yaşanması muhtemel sıkışıklıkta mağdur olmamaları için ilgili abone olmalarının önem arzettiği bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ayrıca OGS veya KGS abonesi olmadan otoyolu kullanan sürücülerin kullandıkları otoyolun en uzak mesafe ücreti ile 10 katı idari para cezası ödeyeceğini vurguladı.

Bu sürücülerin, kaçak geçiş yapılan tarihten itibaren 10 gün içinde OGS veya kredili KGS abonesi olmaları halinde bu cezalarının iptal edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Karayollarınca yapılan TCK-KGS kart satış ve dolum işlemleri, İstanbul Çamlıca-Ankara Akıncılar istasyonları ile trafiği yoğun bağlantı yollarındaki gişe alanlarında gerçekleştirilecektir. Nakit KGS'li kartlarda nakdin bitmesi nedeniyle sürücünün mağdur olmaması için, kredi kartıyla irtibatlı kredili KGS kartının kullanılmasında yarar görülmektedir." şeklinde bilgiler yer aldı.