Uşak Polisi Son 7 Ayda 565 Motosikletsürücüsüne Cezai İşlem Uyguladı

Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, yaz aylarında kent merkezinde artan motosiklet kullanımı nedeniyle trafik ekiplerinin motosiklet kullanıcılarına yönelik uygulamaları yoğunlaştırdığını söyledi.

Uşak Polisi Son 7 Ayda 565 Motosikletsürücüsüne Cezai İşlem Uyguladı
Emniyet Müdürü Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada kent içinde sürdürülen trafik kontrolleri ile ilgili bilgi verdi. Trafik ekiplerinin polis sorumluluk bölgelerinde trafik uygulamalarını 24 saat sürdürdüğünü, kent merkezinde değişik noktalarda sürücüleri uyarmak amacıyla denetim yaptıklarını anlatan Şahin, özellikle yaz aylarında denetimleri sıklaştırdıklarını bildirdi.
Motosiklet sürücülerinin bir çoğunun trafik kurallarına riayet etmediğini ve bu nedenle meydana gelen kazalarda artış gözlendiğini belirten Cafer Şahin, ekiplerin trafik kurallarına uymayan sürücülere gerekli cezai işlemi uyguladığını belirterek, "Motosiklet kullanımının arttığı dönemlerde trafik ekiplerimiz kent merkezleri başta olmak üzere kontrollerini sıklaştırıyor. Ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanımına kesinlikle uzun vermiyoruz. Son yedi ay içerisinde kurallara uymayan 565 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Ayrıca yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle 200 motosiklet trafikten men edildi. Biz motosiklet kullanıcılarının trafikte çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Kasksız motosiklete binmek meydana gelen bir trafik kazasında ağır yaralanmalara hatta ölümlere neden olabiliyor. Yurt dışında pek çok ülkede artık bisiklet kullanıcıları bile kasksız bisiklet kullanmazken ülkemizde kasksız motosiklet kullanımını halen yaygın. Birde kentin kenar mahallelerinde bazı motosiklet tutkunlarının değişik zamanlarda yasa dışı motosiklet yarışları düzenledikleri yönünde bilgiler alıyoruz. Ekiplerimiz bu duyumları da değerlendiriyor. Vatandaşlarımızdan bu ve benzeri bir olaydan şüphelenmeleri halinde 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bilgi vermelerini rica ediyorum'' dedi.