Okul Harçlığını Kazanmak İsterken Kaza Geçirmiş

Antalya'da, Ramazan Şenliği sırasında yüzü ve saçları yanan lise öğrencisi Burak Demirkaya, gösteriden 50 TL aldığını, ailesi işsiz olduğu için okul harçlığını çıkarmak amacıyla çalıştığını söyledi

Antalya'da, Ramazan Şenliği sırasında yüzü ve saçları yanan lise öğrencisi Burak Demirkaya, gösteriden 50 TL aldığını, ailesi işsiz olduğu için okul harçlığını çıkarmak amacıyla çalıştığını söyledi.
Antalya Ticaret Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü 12'nci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Burak Demirkaya, Aksu ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Ramazan Şenlikleri'nde ateş gösterisi sırasında yandığı anları anlattı. Deniz Mahallesi'ndeki evlerinde ailesiyle birlikte yaşayan Demirkaya, olayın şokunu hâla atlatamadığını söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavisi devam eden Demirkaya, kazanın acemi olduğu için değil kandil yağında fabrikasyon hatası olduğu için meydana geldiğini söyledi. Yaz tatillerinde garsonluk ve animatörlük yaparak okul harçlığını çıkardığını belirten Demirkaya, "Bu gösteriler kandil yağıyla yapılır. Kandil yağı etkili yanmaz. Benim aldığım kandil yağının içine ispirto karıştırılmış. Bir fabrikasyon hatası olduğunu düşünüyorum" dedi.
KİMSE YARDIM ETMEDİ
Yüzü yandıktan sonra şenlik alanında kimsenin kendisine yardım etmediğini belirten Demirkaya, "500 kişi yanışımı izledi. Kimse ayağa bile kalkmadı. Alanda ambulansı bile kendim buldum" diye konuştu.
Ailesi işsiz olduğu için okul harçlığını çıkarmak amacıyla çalıştığını belirten Demirkaya, sözlerine şöyle devam etti: "50 TL için bu hale geldim. Yandıktan sonra gösterim yarım kaldı diye bana 20 TL vermek istediler. Bende itiraz edince 50 TL verdiler. Belediyeden bir kişi bile ziyaretime gelmedi."