Saffet Sancaklı: Misimovic B sınıfı oyuncular kategorisinde

Türk futbolunun eski golcü isimlerinden ve günümüzün menajeri Saffet Sancaklı, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Boşnak orta saha oyuncusu Zvjezdan

Türk futbolunun eski golcü isimlerinden ve günümüzün menajeri Saffet Sancaklı, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Boşnak orta saha oyuncusu Zvjezdan Misimovic'in iyi bir oyuncu olduğunu belirterek, "Dzeko ile birlikte Alman Ligi'ni parçaladılar." dedi.

Misimovic'in B Sınıfı bir oyuncu olduğunu da belirten Saffet Sancaklı, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na yaptığı açıklamada, Misimovic'in B sınıfı oyuncular kategorisinde yer aldığını dikkat çekerek, "Galatasaray, Misimovic'i alabilecek düzeyde bir kulüp, A Grubu diye tarif ettiğimiz dünya çapındaki oyuncuları Türkiye'ye getirmek mümkün değil; ama ondan sonraki grup Türkiye'ye geliyor artık. Misimovic B Grubu oyuncudur ve Türkiye'ye gelebilir." dedi.

DZEKO İLE BİRLİKTE ALMAN LİGİ'NDE BÜYÜK İŞLER YAPTILAR

Boşnak orta saha oyuncusunun pazarının çok geniş olduğuna dikkat çeken Saffet Sancaklı, "Atletico Madrid, Schalke 04 ve Fiorentina ya da Rubin Kazan gibi kulüpler bu futbolcuyu istiyor olabilir. Bu saydığınız kulüplerin hepsinde rahatlıkla oynayabilecek nitelikte bir futbolcu Misimovic. Birkaç yıldır Edin Dzeko ile birlikte Alman Ligi'ni paramparça ettiler. Alman Ligi'nde önemli işler yaptı, o yüzden piyasası yüksek. Misimovic'i 1 milyon euro'ya alamazsın." şeklinde konuştu.

KRONİK SAKATLIĞI YOK, ÜST DÜZEY YETENEKLERE SAHİP

Saffet Sancaklı, Misimovic'in kronik bir sakatlığının olmadığını ifade ederek, "Birkaç yıldır sürekli takip ediyorum. Sürekliliği olan bir oyuncu, kronik sakatlığı olsaydı, sık sık sahalardan uzak kalması gerekirdi. Ama hiç uzun süreli sakatlıkları olmadı." dedi.

Wolsfburg'ta forma giyen Misimovic'in muhteşem özelliklere sahip olduğun belirten Sancaklı, "Bir kere teknik kapasitesi ve oyuncu görüşü çok üst düzeyde. Her iki ayağını da kullanabiliyor. Topa çok hakim, nerede duracağını bilen, iyi gol pasları atan, derin pasları iyi olan, iyi frikik kullanan, üstün özellikleri olan bir oyuncu. Ancak topsuz alanda adam kovalayan, mücadele eden bir oyuncu tipi değil. Zaten ikisini birden yapsa Real Madrid ya da Barcelona'da oynar. Kişiliği hakkında bir şey diyemem; ama oyun yapısı olarak Türkiye'de başarılı olur." diyerek Boşnak oyuncunun futbol karakterini tanımladı.

O TAM BİR OYUN KURUCU

Misimovic'in tam bir oyun kurucu olduğunu belirten Sancaklı, "Elano'yla karşılaştırma yapmak mümkün değil. Misimovic tam bir oyun kurucu, 10 numara diye tarif edilen oyunculardan. Lincoln ya da Alex gibi bir oyuncu. Para olarak Galatasaray'ı çok sarsmayacaksa bence alınmalı, faydalı olur." dedi.