İgm Başkanı Yıldız'dan Köylere Referandum Ziyaretleri

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Yeşilköy ve Harmandalı köylerİni ziyaret ederek Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili vatandaşlara bilgiler verdi.

İgm Başkanı Yıldız'dan Köylere Referandum Ziyaretleri
Yeşilköy Muhtarı İbrahim Fındıkoğlu'nun daveti üzerine köyü ziyaret edeb İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, burada bir ailenin iftar yemeğine konuk oldu. Başkan Yıldız, kendisini ağırlayan yaşlı çifte gıda yardımında bulundu. Ardından Yeşilköy meydanında köylülerle bir araya gelen Başkan Yıldız, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum ve oylanacak olan anayasa değişikliği maddeleriyle ilgili bilgi verdi. Yeşilköy ziyaretinin ardından Yeni Harmandalı köyüne geçen Başkan Yıldız, Muhtar Salim Dönmez ve vatandaşlarla köy meydanında toplandı. Referanduma ilişkin konuşma yapan Başkan Yıldız, anayasa değişikliğine 'evet' denilmesi durumunda 'Anadolu Anayasası'na evet' denileceğini söyledi. Başkan Yıldız, yeni anayasada kadınlara, çocuklara, engellilere, şehit ailelerine, gazilere, yaşlılara pozitif ayrımcılık geleceğine işaret etti. Memurların ve işçilerin yanı sıra emeklilerin de haklarını arayacakları bir anayasaya 'evet' denilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Bu anayasa halkın anayasası olacaktır. Anadolu'nun anayasası olacaktır. Bu anayasada kadınlar var, çocuklar var, bu anayasada engelliler var, şehit aileleri, dulları ve yetimleri var. Bu anayasada vergi borcu olduğu için hacca giderken hava alanından dönenlerin mağduriyetinin giderilmesi var. Memurlar var bu anayasa da, işçiler var. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla askeriye ile ilişkisi kesilenlerini mahkemeye gitme hakkı var. Bu anayasaya evet denilmesiyle birlikte Anayasa Mahkemesi'ne şahsen başvurabileceksin. Anadolu'daki yaklaşık 14 bin hakim ve savcı seçecekleri üyeleri HSYK'ya gönderebilecek. Bu anayasada bu ülkenin sahibi olduğumuz var." dedi.
Sözleri zaman zaman alkışlarla kesilen Başkan Yıldız şöyle devam etti: "Bu anayasada bu ülkenin sahibi olduğumuz var. Bu ülkenin sakini değil sahibi olacağız. Dağları bizim, ovaları bizim, yolları bizim, şehirleri, köyleri, kasabaları bizim. Havası suyu, askeri, polisi, hastanesi, okulu bizim. Bütün bunlar 73 milyona varan nüfusuyla bizim. Bu anayasa elitlerin anayasası değil, güçlülerin anayasası değil, belli bir kesimin gücün anayasası değil, buram buram Anadolu kokan bir anayasa olacak. Bu anayasa Anadolu'nun anayasası olacak. Üzerine basarak söylüyorum bu anayasa Anadolu anayasası olacak."