Güzelbey, Şehit Aileleri Ve Sakatlar Derneği Üyelerine İftar Verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, her yıl Ramazan ayında belediyede gerçekleştirilen iftar yemeklerinin ilkini Şehit Aileleri ve Sakatlar Derneği üyeleri için düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen yemeğe, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehit Aileleri ve Sakatlar Derneği yöneticileri ve aileleri ile çok sayıda konuk katıldı.
Ramazan ayının bereket, bolluk, yardımlaşma ve paylaşmanın sembolü olduğu kadar, insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Güzelbey, "Yedi yıldır sizlere verdiğimiz değer gereği ilk iftarı şehit aileleri ve sakatlar derneği ile yapıyoruz. Öncelikle bizleri kırmayarak iftar yemeğimize katıldığınız için Allah hepinizden razı olsun. Bu mübarek Ramazan ayının bereketinden hepimizin istifade etmesini temenni ediyorum" dedi.
Başkan Güzelbey, 2004 yılında başlattıkları iftar buluşmalarını 7 yıldır hiç aksatmadan sürdürerek geleneksel hale getirdiklerini, iftar sofralarında vatandaşlarla ve çalışanları ile bir arada olmayı tercih ettiklerini söyledi. İftar yemeklerinin yanı sıra bu yıl yedincisini gerçekleştirdikleri şenlikler ile hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de Gaziantep halkına gerek tanınmış, gerekse yerel sanatçıların verdiği birbirinden güzel konserlerle sevinci ve coşkuyu
bir arada yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
"Her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin değişik yerlerine kurduğumuz iftar çadırlarında her gün binlerce vatandaşımıza iftarda sıcak yemek veriyoruz. İnsanlarımızın unutmaya başladıkları değerleri her zaman taze tutmayı amaçlıyoruz, bu duyguları bir festival ve karnaval coşkusuyla Gaziantepli hemşerilerimize sosyal ve kültürel anlamda geleneksel olarak kazandırmayı istiyoruz. Etkinliklerde kaliteye büyük önem verdik ve Gaziantep'te Ramazan Şenliklerinin nezih yaşanması için elimizden geleni yapmaktayız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, iftar sonrası şehit aileleri ve sakatlar derneği üyeleri ile tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi.