Çiğli Belediyesi, kapı önlerindeki sigara kirliliğini küllüklerle önledi

Çiğli Belediyesi tarafından ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere çeşitli kamusal alanlara modern dış mekan küllükleri kondu.

Sigara

Çiğli Belediyesi tarafından ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere çeşitli kamusal alanlara modern dış mekan küllükleri kondu.

Sigara kullananların kapalı alanlara girmeden önce sigaralarını içip kapıların önünde söndürmeleri nedeniyle yoğun bir çevre kirliliği yaşanması üzerine konulan küllükler, sigara tiryakilerinden de tam not aldı.

Hem çevre temizliğini sağlamayı hem de sigara içimini engellemeyi amaçlamasından dolayı önem taşıyan küllükler, öncelikli olarak sağlık kuruluşlarının önleri, muhtarlık binalarının girişleri, belediye binasının çeşitli noktaları ile kalabalık otobüs duraklarına konmaya başlandı. Belediye tarafından 100 adet küllük satın alınırken, küllüklerin yüksek saplı olması ve içinde su haznesi bulunması nedeniyle, sigarının kolayca atılması ve suda söndürülmesi sağlanıyor. Böylece izmaritlerin çevre kirliliği oluşturmaları engellenmiş olunuyor.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, modern bir kent olma yolunda ilerlediklerini belirterek, kamusal alanlarda hizmete ağırlık verdiklerini söyledi. Sigara içme yasağı nedeniyle özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının önleri ile otobüs duraklarında yoğun izmarit kirliliği yaşandığını belirten Solak, bunu engellemek adına bu alanlara dış mekan küllükleri yerleştirdiklerini söyledi.

Vatandaştan da olumlu tepkiler aldıklarını açıklayan Başkan Solak, "Vatandaş binalardan içeri girmeden ya da otobüse binmeden önce sigara içiyor. Bunu da bulundukları yerlere atıyorlar. Bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak istedik. İlk etapta 100 adet küllüğü çeşitli alanlara yerleştirdik." diye konuştu.