AK Parti'li Arzu: Referandum işadamlarının önünü açacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, anayasa değişikliğine destek istedi. Referandum sayesinde

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, anayasa değişikliğine destek istedi. Referandum sayesinde işadamlarının önünün açılacağını anlatan Arzu, yurt dışına çıkışlarda artık sorun yaşanmayacağını söyledi. 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı referandumunda Diyarbakır'da seçime katılımının yüzde 50 olduğunu ve yüzde 93 oranında 'evet' çıktığını hatırlatan Arzu, 12 Eylül'de de benzer bir durumun yaşanacağını tahmin ettiğini belirtti.

Askeri ve bürokratik vesayetin son bulmasına neden olacak referandumun Anayasa Mahkemesi'nin işleyişine de katkı sağlayacağını vurgulayan Arzu "Başörtüsü yasağının kalkması için Meclis'te oluşturulan mutabakat sonucunda 411 oyla kabul edilen anayasa değişikliğini, mahkeme tarafından yetki aşılarak iptal etmiştir." dedi.

Referandumun demokrasi ve özgürlükleri geliştirmesinin yanında iş dünyasına da katkı sunacağına kaydeden Arzu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pakette yurt dışına çıkışları zorlaştıran gerekçelerin yumuşatılması var. Bu da iş dünyasını çok yakından ilgilendiriyor. Bunun yanında ekonomiyi ilgilendiren maddelerden biri de önceki yılarda toplanan ekonomik ve sosyal konseyim bu paketle birlikte anayasal güvenceye kavuşmasıdır."

"AKIL VE MANTIK 'EVET' DİYOR"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç'ı da ziyaret etti.

Kutbettin Arzu'nun ticaret odası başkanlığı yaptığı yıllarda OSB'ye büyük emekleri olduğunu ifade eden Özkılıç, 12 Eylül'de oylanacak 26 maddelik paketi tek tek incelediğini belirtti. Özkılıç, "Akıl ve mantık bu pakete 'evet' denmesini gerektiriyor. 1980 askeri darbesinden en fazla güneydoğu etkilendi. İnanıyorum ki bu referandumda halkımız elini vicdanına koyarak 'evet' diyecektir. Bu da Türkiye'de bazı şeylerin değişmesine başlangıç teşkil edecektir." dedi.