Tavşanlı'da 'Ramazan Müftüsüz' Geçiyor

Türkiye'de hafızlık yarışmalarından camilerine, manevi alanda önde gelen ilçelerden birisi olan Tavşanlı 10 aydır müftü ataması beklemiş ve nihayetinde Tokat Erbaa İlçe Müftüsü Mecit Amil yeni Tavşanlı Müftüsü olmuştu

Türkiye'de hafızlık yarışmalarından camilerine, manevi alanda önde gelen ilçelerden birisi olan Tavşanlı 10 aydır müftü ataması beklemiş ve nihayetinde Tokat Erbaa İlçe Müftüsü Mecit Amil yeni Tavşanlı Müftüsü olmuştu. Ancak Amil henüz ilçeye gelerek görevine başlamadı.
İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının Müftüsüz olarak geçirilmesine bir anlam veremediklerini dile getiren vatandaşlar, "Uzun süre ilçemize müftü ataması yapılmamıştı. Müftülük gibi önemli bir makamın bu kadar boş tutulmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Ramazan'ın müftüsüz olarak geçirilmesi ilçe açısından büyük eksikliktir. Bu konuda gerekenin yapılmasını istiyoruz" dediler.
Bu arada 10 ay önce İlyas Gümüş-ün Kars İl Müftülüğü'ne tayini çıkma-sının ardından çeşitli isimlerce vekaleti yürütülen Müftülük Makamını şu anda Tavşanlı Vaizi Ramazan Mercan vekalet ediyor.